Oaser & Vår Nivå

– Kan du se dig själv arbeta hos oss om fem år också? frågade VD:n mig på medarbetar-samtalet.

– Javisst, sa jag. Faktum är att jag har tänkt att även om jag skrev en bestseller, eller vann mycket pengar, skulle jag fortfarande behöva komma hemifrån. Till min oas, lade jag till. Där skrattade vi båda två.

Min oas är nämligen fabriken där jag arbetar tre dagar i veckan som lokalvårdare. Det låter kanske inte så lyxigt, men jag trivs så bra där🪴Jag har yogamatta i mitt städrum, och växter i fönstret. Där intas även lunch med läsning av aktuell bok, och fika☕️

Och på min städvagn finns förstås alltid ett anteckningsblock, för idéer till mitt manus. Oj, glömde jag att skriva att jag jobbar? Det går liksom av sig självt. Kroppen arbetar, medan huvudet är fritt. Och jag ifred💪😉Jag gillar mitt jobb, helt enkelt. Och jag är väldigt uppskattad där, fick jag veta. Min arbetsgivare hade inget negativt att säga om mig, och inte jag om dem🥰Vi hade helt enkelt ett trevligt samtal. Så tacksam över att mitt arbetsliv är så smidigt. Särskilt eftersom resten av mitt liv inte är det…Ni som läser denna blogg vet ju det, trots att det finns mycket jag inte kan skriva om.

Är också så glad över att jag nyss läst mitt (halva) manus, och gillat!

Det är faktiskt så att jag tycker om väldigt mycket i mitt liv. Fast det krånglar och åbäkar sig…Så har livet, med alla berg- och dalbanor, lärt mig att se vad som är viktigt på riktigt. Uppskatta de små stunderna, de som egentligen är stora.

Som t ex på sportlovet:

Ingen flashiga resa till fjällen, eller så (fast det är ju i sanningens namn ändå inte något att sträva efter nu). Inte eller skridskoåkning, eller långa, hälsosamma promenader. Men i vår familj så hände detta stora under dag sex på sportlovet;

Jag kom in i vardagsrummet och ALLA ÖVRIGA FEM FAMILJEMEDLEMMAR satt i soffan, UTAN ATT BRÅKA. Och tittade på Mello. Och proppade i sig chips . Utan att bråka.

Och jag bara;

– Men OJ! Men…är ni här allihop? Ja, det var ju…så trevligt! Sen sprang jag snabbt som en iller och hämtade mobilen för att föreviga det hela🥰🥂

Det är vår nivå för tillfället, det. En dos lycka och harmoni i soffan, en lördagskväll, på lovet. Mysigare än så blir det inte😉

Kram på er, och tack för att ni läste.

Detta spretiga inlägg från ett spretigt liv❤️