Jag som coach, typ..?

Är du snäll mot dig själv? Alltså, handen på hjärtat, är du verkligen det?!

Är det såhär det känns?

Det är alltför lätt att gå genom dagen, ja, genom hela livet faktiskt, utan att vara självsnäll. Och jag menar inte att ha ett bra jobb, eller köpa nya kläder, även om det naturligtvis också är viktigt, utan INUTI. Med ORD, och känslor.

Och nej, fem minuters pepp när man misslyckats med något, eller för att man påminns (t ex av ett sådant här inlägg) om att man borde, räknas inte.

Kanske tänker man att det inte betyder så mycket, ett snällt ord hit eller dit. Men dina tankar om något bestämmer ofta hur du känner inför det, och din inre värld styr oändligt mycket, när det kommer till hur du mår. Det är ju, trots allt den du aldrig kommer ifrån.

Om du tycker att det här låter överdrivet, eller som bullshit rentav, sätt dig ner, eller lägg dig, blunda, och säg negativa saker till dig själv, i tanken. Det brukar vi alla vara ganska bra på😔

När du är klar, ta ett djupt andetag, och leta efter dina GODA egenskaper, eller något du gjort, helst både och. Helst massor! Det brukar vara lite knepigare. Inte för att det inte finns där, utan för att vi är…just det, ovana vid det. Men sök, och du ska finna💖

Och nej, det duger inte med någon allmän fras, som ”Jag är bra, lika mycket värd som andra”, utan det ska vara specifikt.

Som ”jag månar ofta om andra, ser till att barnen…eller katten…eller moster… (och allt vad det nu kan vara).

Och jag är bra på att planera/ fixa i trädgården/ beta av tråkiga samtal/ hålla löften…

Ju mer du hittar, desto bättre🌟☺️Och vet du vad, när man kommer på en positiv sak följs det ofta av flera. Och vad ska du göra då? Bara fortsätt, i den riktningen.

Men innan du gör det, stanna upp en sekund och tänk efter;

Påverkade det hur du mådde när du sa nedsättande / elaka saker till dig själv?

Och påverkade det dig när du sedan ersatte det med snälla, bra påståenden?

Om det negativa påverkade mer, då är det bara en stark hint om att du måste träna mer på det andra. Att vara juste. För du förtjänar det här.

Inget annat.