Försöka hitta ljusknappen

Jaha, då var det dags att vandra i mörkret igen…Själsligt talat. Där tankarna heter hopplöshet och sticks, och ensamheten brer ut sig som en öken. Och så tårarna. Jag är så trött på dem, ändå är de förlösande. Och jag inser att jag är så hemma i detta depressiva, att det samtidigt är tryggt. Jag känner mörkret bättre än ljuset, helt enkelt.

Så, är det där jag vill vara egentligen? Nej, jag tror inte det, inte längre. Denna gång är allt dessutom orsakat av en yttre händelse. Men det är svårt när förtvivlan, ilska och uppgivenhet överfaller mig med en stor svart filt och sedan håller fast mig. Jag ska dock försöka kämpa emot denna gång. Familjen, och jag, behöver en så stark version av mig som möjligt.

Jag ska använda mig av skrivandet, låta tankarna vandra till mina karaktärer och deras värld. Är ensam uppe än, klockan är bara kvart över sex, och snart sätter jag igång.

På kvällarna har jag, och min mystiska värk i kroppen, stängt in oss tidigt och läst, bl a den här boken.

Free Spin av Margareta Börjesson är en sann berättelse om spelmissbruk. I dagboksform, samtidigt både vackert och sakligt skriven. Och det gör ont att läsa. Nu är detta en bloggvän till mig, och jag kan inte låta bli att undra om det påverkar att jag känner så starkt för henne? Men jag tror inte att det är det som gör att jag får ta pauser, och smälta allt emellanåt. För mitt i allt det sakliga är det naket och självutlämnande, om skam och skuld och smärta. Jag pratade en gång med Ordberoende Förlag, och de sa att de ville ge ut böcker som berörde, på djupet. Med Free Spin är det precis så, och jag rekommenderar den för att den är annorlunda, viktig och för att den KÄNNS❤️💔

Jag blir även tacksam över att jag själv, trots att jag är en person som lätt blir beroende, faktiskt inte hamnat i något missbruk. Uppriktigt glad över att jag knappt tål alkohol, det hade nog varit min grej annars. ..Men nu är det kaffe som gäller. Kaffe, skrivande och många snälla, upplyftande tankar. Det är i alla fall min ambition för dagen, så får vi se vad det blir. KRAM till dig som läste, (ursäkta spretigt inlägg). Hoppas att du får en fin helg🤗