Fredag

Jaha, fredag igen och jag har lyckats med mitt mål även idag; att skriva en sida😊🌟Så nu ska jag ta ledigt och äta pizza, och kanske dricka ett glas vin. Men först tänkte jag bjuda på (ytterst lite) läsning ur Vårmörker. En dröm som en av mina karaktärer, småbarnsmamman Lina har en natt. Jakob, som också är med i drömmen är hennes treårige son, och Leo hans kompis. Tilläggas kan att det är en psykologisk thriller, och att Lina misstänker att en anonym person i hennes närhet vill henne illa.

Oj, nu kom pizzan till skrivskrubben! Innan idag var det minstingen och jag som gick loss i köket. Gjorde sockerkaka med italiensk ost i. Minstingen var iklädd blodigt förkläde, köpt inför Halloween.

Hon älskar Halloween🎃Jag älskar att läsa och skriva, och ska ikväll påbörja ”I ljuset dansar skuggor” av Charlotte Bergenwitt. Nyutkommen, och signerad✍️Mer om det nästa gång, nedan kommer min text.

”Inget uppringnings-id” blinkade det på displayen. Lina tryckte bort obehaget hon kände och svarade. I ögonvrån fanns Jakob och Leo, de sprang runt henne i regnet med de svarta jackorna fladdrande som stora kråkvingar runt dem.

– Jaga mig, jaga mig, skrek de till varandra och skrattade.

– Spring inte så fort, sa hon men de hörde henne inte, ökade snarare farten istället. Snabba steg i allt snävare cirklar.

– Jaga mig, jaga mig. Plötsligt hörde hon att det var rädsla i Jakobs röst och hon var på väg att säga åt Leo att ta det lugnare. Men det regnade och blåste så kraftigt att hon hade svårt att se dem ordentligt. Så gick det upp för henne att hon fortfarande hade telefonen i handen.

– Ursäkta, sa hon och tryckte den mot örat. Hallå?

– Jagar mig! Jagar mig! skrek Jakob, nu så full av skräck att Lina frös till is. Och i andra änden av luren hördes ett skratt”.

Trevlig kväll, och helg på er🤗❤️Och tack för att ni läste!