En dag i mitt liv

Vet inte om det är av intresse, men om inte annat kan det vara skönt för mig att ha lite koll på vad jag gör en vanlig måndag. Så här kommer gårdagen. (Observera att inte alla dagar ser likadana ut, för vem är det så? och att jag för tillfället är i ganska god form, vad gäller utmattningen).

05.15 Vaknar, tidigare än jag ska. Sträcker mig efter lurarna och lyssnar på en meditation innehållande mjuk röst, musik och fågelsång. Skönt💗

05.45-06.30 Går upp, sätter på kaffet, tvättar och sminkar mig, förbereder frukost. En stund jag ofta njuter av, om jag har sovit hyfsat. Vissa mornar drar jag änglakort.

06.30-07.30 Inte bästa timmen…Väcker svårväckta, och i en del fall, tjuriga barn. Tjata klä på sig, tjata äta, varvat med att försöka låta positiv, skriva kort inköpslista, leta gympakläder och få iordning i köket efter frukosten.

07.30-08.30 Köra några av barnen till skolan, sedan hämta trasor och moppar på kontoret, och bege mig till dagens företag.

08.30-10.30 På jobbet som lokalvårdare. Det tycker jag om, kroppen fixar och jag tänker fritt. En kort rast där jag mejlar två olika lärare till barnen om ändrade tider för möten, (p g a att andra möten ändrat tider). Phu!

10.30-12.00 Slut på veckans kortaste arbetsdag. Åker och handlar, först halm o s v i djuraffären, och sedan Willys.

12.00-13.00 Hämtar upp minstingen på skolan. Hemma packar jag upp matvaror medan jag steker en burgare och micrar färdig potatisgratäng till. Tömmer och sätter på en maskin disk.

13-13.45 Sover. Kroppen känns som om den smälter samman med sängen. Bara det hinner jag tänka innan jag är väck…

13.45-14.45 Helt borta när alarmet piper, dricker några munnar kaffe, innan det är dags att åka och hämta yngste pojken.

14.45-15.45 Tänker att jag ska skriva lite och laddar med mackor och kaffe, men hjärnan är för trött. Landar istället hos yngste pojken som spelar Minecraft. Det är mysigt!

15.45 Fixar lite i köket med minstingen som sällskap, sedan går vi till tvättstugan. Lassar in allt jag kan. Det går åt 12 strumpor varje dag i vår familj. 12 STRUMPOR!

16.00 Maken kommer upp och gör middag, medan jag fortsätter i tvättstugan och med allmänt plock och stök, lite överallt.

17.00 Jag och yngste pojken går ut på en 45 minuters promenad, efter att vi skött om kaninerna. Underbart 🍂Och jag blir väl briefad om hur det går på Minecraft. Plus lite skola och kompisar❤️

18.00 Maken och äldste pojken åker och tränar, medan minstingen har skola med mig. Egentligen är mina krafter slut men jag lovade henne lek vid tolv, så nu går det inte att neka. Jag vaknar dock till lite på studsmattan som skoldagen börjar med 😅Sedan ritar jag Barbie-teckningar. Jag heter Olivia, är 38 år och tycker om att hoppa. Säger fröken.

19.00-20.00 Minstingen duschar motvilligt medan jag messar brorsan med sambo. När jag var hos dem i Stockholm skämtade vi om hur jag skulle kunna förena mina två jobb, lokalvårdare och författare, och kanske tjäna en hacka genom att göra smygreklam för städprodukter. Typ; ”Agnes rusade mot skrubben. Vilken tur att hon hade Vanish att dölja blodfläckarna med”.

Jag skickade detta sms till dem:

Herregud, vad slut jag är nu! Hoppas maken kommer snart…Tar ett varv med dammsugaren, hänger upp lite våt tvätt, försöker få köket snyggt.

20.00-20.45 Maken och äldste pojken kommer! Jag äter lite och gör sedan iordning mig för sängen.

20.45-21.45 Läser, med meditations-musik i lurarna. Ljuvligt!

Och om något är Dolt i mörkret när jag somnar…det skulle jag inte märka😉😴

Tack för att du läste, KRAM🤗