Skruvat

Minstingen är allergisk mot nötter, och därför väldigt duktig på att fråga vad allt innehåller innan hon stoppar det i munnen. Därför föll sig frågan antagligen naturlig för henne när jag kom hem med tigermuffins

– Är det tigrar i dom? sa hon med granskande blick.

Och jag roar mig ibland med att googla på mitt namn. Mest för att se om det kommit några recensioner jag missat. Men döm om min förvåning när jag hittade detta:

”Louise Baumgärtner är en författare som skrivit flera böcker”…

Tänk att jag äntligen har skrivit fler böcker än ”Skuggvinter”. Fast… det har jag ju inte. But I wish…Ärligt talat, hur svårt kan det vara att få till skrivstunder? Svårt, mina vänner. Det är för många barn i vägen, för mycket tvätt. Ett tomt kylskåp som måste fyllas, och så deltidsjobbet. På det rymmande kaniner, och nästan ständigt stökigt. Och just det, ja, jag höll på att glömma utmattningen. Den som ändå räddat mig på sätt och vis, får man säga. Innan hade jag ännu svårare att sätta gränser runt mig själv, för jag ville så mycket jämt, och orkade. Inte…Så numera kämpar jag för att stänga sovrumsdörren klockan åtta på kvällen. Och njuta av musikmeditationer och BÖCKER, innan jag somnar. Jag älskade Sara Molins ”Som en öppen bok”. För att den var så varm, rolig och mänsklig. Jag bara njöt av allt; karaktärerna, dialogen, språket. Och nu har jag börjat läsa La Mottes senaste, ”Våroffer”. Den mannen skriver som en Gud. Om än hemskt.

IMG_2237

Hoppas att du har en bra vecka, du som läste, och tack för att du gjorde det. Kram!