Hejdå, ett tag!

Igår blev jag så trött på allt deppande, så efter min sedvanliga vila på eftermiddagen, bestämde jag mig för att sätta mig och skriva. Rakt upp och ner, inga krusiduller. Hejdå sorgen.

Och det gick bra! Jag skrev om Olof, brodern i syskondramat i Vårmörker. Hans tillvaro har börjat krångla, och de anonyma breven stressar…Jag däremot kom långsamt i stämning.

– Kan du föra över det till laptopen? sa jag till min man en dryg timme senare. Jag hade ett stort glas rött i handen, det gick väldigt bra att dricka det också, märkte jag. Äntligen lycka på min sida 😄

Jag gick till äldste sonen för att kolla på sista avsnittet i en serie vi följt ett tag. The final!
Jag hade munnen full av kex och krämig ost, när maken dök upp i dörröppningen. Han såg aningens blek ut.
– Älskling, sa han. Jag tror tyvärr jag råkade radera det du har skrivit idag.
Jag vände mig om och tittade på honom, men han såg inte ut att skämta.
Jag tog en stor klunk till, och svalde. Det går säkert lätt att skriva om det, intalade jag mig själv, fast jag egentligen dog en smula. För jag är väldigt känslig just nu. Men ibland är jag ändå bra på att ta saker, tänkte jag, när jag senare kröp ner i sängen. Jag var ganska lullig, men på ett skönt vis. Och maken hade åkt till sitt nattjobb.
Jag vakande av att det var superljust i rummet och tjöt överallt.
– Jag satte igång, larmet skrek en av sönerna genom oljudet. FÖRLÅT!
Jag slet åt mig nattlinnet och stapplade upp för att prata med rösten från vaktbolaget som just ringt upp via en apparat i hallen.


Men det enda jag hade att säga var att jag inte kom ihåg lösenordet. För det gjorde jag inte. Eller vänta lite nu. Var det….eller…?

– Nu ger du mig flera kodord, och det funkar inte, sa killen, som började låta irriterad.

-Jaså, det gör det inte?! sa jag som vaknat till. Men till slut lyckades vi ändå. Förmodligen förstod han att en sömndrucken kvinna med tre gissande barn bakom sig inte var inbrottstjuvar.
Livet, alltså…Det bara händer, hela tiden. Allt man kan göra är att hänga med, så gott det går. KRAM på er, och varmaste tack för att ni läste🤗❤️