Låtsas-lugnet

För några år sedan hade utmärkta Kamrat-Posten ett test: Vilken typ av föräldrar har du? Barnen fick snabbt fram att min man var en fuskande variant, en som sa nej till skärm, men själv smög undan med mobilen. Och jag var Låtsas-lugnet.

En typ som springer runt med doftljus och yogamattor, samtidigt som hen predikar harmoni och positiva vibbar. Men som blir helt GALEN så fort något går fel😖

Well, det är jag…Jag försöker, kära vänner. Jag FÖRSÖKER att hålla mig lugn, både utåt och inuti. Men för någon som är så intensiv som jag, och dessutom kroniskt stressad, är det minst sagt en utmaning. Det är ingen slump att jag ofta skriver om mindfulness, meditation och vila. Jag behöver det för att inte vara totalt speedad hela tiden…Som tur är har jag insett det. Och utmattningen hjälper också till. Ibland orkar jag bara inte reagera, fast jag i normala fall skulle gjort det. Som häromdagen.
Alla bråkade hemma. Trötta efter en lång dag. Någon eldade upp minstingen, som började reta en tredje. Min man, som gått upp en stund tidigare blev allt surare. Det smälldes i dörrar. Idiot kan du vara själv, hörde jag, (och värre saker).
Och jag bara stod där, matt, och kände…Det är möjligt att det här är min familj, men jag orkar inte. Så istället för att kliva in i eländet gick jag ut. Bokstavligt talat. Grabbade tag i mina lurar till mobilen, öppnade altandörren i vårt sovrum och steg ut i trädgården. Jag tänkte mig en vilsam och solig meditation. Men vad var det som sprang runt på gräsmattan?
(Gammal bild på rymmande kanin, ofta hinner men inte ta kort när de är på fri fot;)

Två av kaninerna hade tagit sig ut ur hagen. Där borde jag ha gjort något, naturligtvis. Men jag bara stirrade på dem, och kände hur den sista kraften rann ur mig. Nej, inte riktigt. För med mina sista krafter återvände jag in, och ropade ”Älskling, kaninerna är lösa. Men jag vilar en stund nu”.
Sedan lade jag mig raklång på sängen, stoppade in lurarna i öronen och mediterade. Det kanske inte var så bra, för min man och yngste pojken blev sjukt stressade. Men Låtsas-Lugnet fick 10 poäng😃
Kram, och tack för att du läste 🌺