Helt okej, ändå

Min utflykt i den yttre världen var ljuvlig, men kort. I nästan en vecka var jag symtomfri, men tyvvär kom infektionen tillbaka igen…
– Det är väldigt vanligt, sa sjuksköterskan på vårdcentralen. Oroa dig inte, vi sjukskriver en vecka till. Jag behövde inte prata med en läkare den här gången heller. Vissa dagar hör man ingenting, men oftast låter jag väldigt förkyld. Och skulle jag, Gud förbjude, skratta, så kommer hostan ofelbart. Ändå mår jag hyfsat. Och jag har inte feber, alltså kan jag ta (lugna) promenader varje dag.

Igår, när jag tog denna bild, mådde jag riktigt bra och hade mer energi än jag haft på flera veckor. En hel dag orkar jag dock inte vara uppe.
MEN för tillfället orkar jag skriva När jag varit för sjuk, eller deppig det sista, då finns det inte på kartan att skriva på mitt manus. Men när jag kommit till den, visserligen bräckliga men ändå platå, där jag befinner mig nu, då både orkar och vill jag. Och då är det underbart att hänga med mina karaktärer!
T ex Lina; småbarnsmamma som nyss flyttat till landet med sin familj och vantrivs. I ensamhet dessutom, eftersom maken tillbringar nästan all tid på jobbet i Göteborg. Så när barnen somnat kan hon inte låta bli att ta sin tillflykt till flaskan, ett beroende hon trodde att hon kommit ifrån.

När det börjar röra sig runt huset, som ligger ensligt beläget utanför byn, vet hon först inte om det är inbillning. Men de märkliga händelserna blir fler och otäckare, och en dag hittar hon ett otvetydigt bevis för att någon faktiskt vill henne illa. Men varför?
Det låter säkert inte så upplyftande, men för en mörk och ängslig författarsjäl är Lina ett synnerligen gott sällskap😉
Idag steg jag upp kvart i sju och har redan hunnit med dagens skrivpass. Sedan tvättstugan, och förhoppningsvis en promenad. Det ska tydligen bli mer sol än regn idag. Då finns det nog några som hoppar här:

I eftermiddag? Då är jag väck, sedan blir det kort kväll, när jag umgås med dem i familjen som vill. Tack halvtids-permitterade, men ändå hårt arbetande make, för allt du gör och för att du står ut.❤️Och syrran, jag försöker ringa dig och Johan idag
Tack till dig som läste 🤗Var snäll mot dig själv och andra, för det är så himla viktigt.