Sånt som mammor gör…

Vad ska man ha en mamma till om hon inte ens brer mackor åt en? Det undrar Bert i en av sina böcker. Yngste pojken brukar påminna mig om det. Och jag brer ofta smörgåsar till honom. Och gör en massa annat också. I förbifarten, utan att reflektera över det. För att det är så självklart.
När utmattningen, eller något annat sköljer över mig så starkt att jag faller ifrån, som jag gjort en del det sista, då gör det ont. Ont att inte känna mig kapabel att vara den förälder jag vill vara, bland annat.
Ont har det även gjort att ligga och lyssna på bråk utan att orka ta reda på vad det är…
Men, efter att ha stigit upp ur sängen och tillbringat en ensam dag i huset igår, tror jag mig ha fått förklaringar på en del konflikter i familjen de sista dagarna. Som inte handlat om så allvarliga saker som jag trott, MEN ändå helt nödvändiga grejer.
Och innan jag fortsätter, inget ont om min man här. Han har, som jag skrev i förra inlägget, kämpat på med montering av studsmatta, grill, matlagning och annat i helgen.

Vi behöver inte gå in på jämställdhetsfrågor heller. Han har alltid jobbat mer, och jag varit mer hemma.
Men jag säger bara;
Vikten av att det fylls på med toapapper, och fräscha handdukar i badrummet. Inte klibb på köksgolvet. Eller intorkade streck av nudlar på soffbordet. Allt osynligt plock, plock, och allt som kommer bort. Och så det där tjatet, bland annat om prov😉
Hur länge var det jag höll till i sovrummet nu då? Två dygn. Och det var faktiskt lite skönt att komma ut och se allt. Förstå mig rätt nu. Visst borde jag förstå hur viktig jag är, men när allt är mörkt gör jag inte det.
Men stöket hjälpte mig faktiskt att se vad jag vanligtvis skapar i vår tillvaro: Ordning och trivsel. Rent, och ljust. Även mentalt, för alla ville prata ❤️ Vet att barnen älskar mig, men gud, vad jag behövde denna påminnelse!
Något jag också behöver är det här. Trots all brist på energi väljer jag att blogga. Det är nu, mer än någonsin, en viktig kontakt med världen för mig. Tack återigen för att ni läser, och naturligtvis till er som kommenterar. Det betyder så himla mycket 💗
Idag är det en speciell dag, för det är min födelsedag. Totally crazy ska jag inleda firandet med att krypa ner i sängen och lyssna på meditationer från Synctuition. (Nej, inte sponsrat). Tvärtom får jag betala för att kunna fortsätta lyssna, och det gör jag mer än gärna😊Kram