Förklädd välsignelse?

Ibland är man glad och allt känns lätt och BOM, så kommer något och slår ner en! Det hände igår. Tung av ledsnad kröp jag ner i sängen för min numera vanliga eftermiddagsvila, och när jag inte lyckats somna p g a alla känslor, satte jag på första meditationen i en app som heter ”Synctuition”, som jag nyss laddat ner. Detta är INTE, (om någon skulle få för sig det), sponsrat, men jag hittade Synctuition häromdagen. En serie underbara meditationer; behaglig röst som pratar lagom långsamt, fågelkvitter, vågor, musik som verkligen smeker sinnet…och jag var lost.

Första veckan är gratis, sedan betalar man en summa per år, men det tänker jag absolut göra. Många meditationstillfällen är runt 25 minuter långa, vilket jag kommer behöva även när jag är piggare. (Annars har jag en tendens att felaktigt göra alla pauser så korta som möjligt när jag är frisk).
Men att ha lagt ut en summa på något gör oss ofta mer benägna att använda det.


Hur som helst, meditationen ”Gratitude” som jag gjorde igår, handlade just om att det är lätt att bli negativ när livet känns hårt och orättvist. Men tänk, sa den mjuka rösten i mitt öra, om du istället skulle säga…tack 💗 Tack för att du ger mig dessa svårigheter, eftersom jag inte vet hur din fulla livsplan ser ut för mig. Tack för att du låter mig falla ibland. Även om jag inte förstår varför i detta ögonblick, vet jag att det måste finnas en anledning, och att det kommer göra mig starkare. Så försök att känna tacksamhet. För det är den starkaste positiva känslan, och den kommer hjälpa dig upp igen”. Att höra det var precis vad jag behövde just då.
Det finns ett uttryck jag tycker om och använder ofta; en förklädd välsignelse. För allt tufft som kommer till oss är inte av ondo, eller hur? Tvärtom, ibland när vi springer på och livet sätter krokben för oss, är det kanske enda chansen vi får att upptäcka att vi rört oss i fel riktning…

Med det synsättet ska jag starta min dag. Det borde inte vara jättesvårt att hitta glädjen idag, trots allt. Solen skiner, och min halvtidspermitterade man har köpt både studsmatta och grill. Och jag har varit symtomfri i fyra dagar nu. Jag var i affärer igår! Jag var på apoteket! Helt crazy.
Tack för att du läste, jag önskar dig en fin helg ❤️ Och oavsett vilka svårigheter du brottas med är du aldrig ensam om dem. Men att hitta ett stråk av tacksamhet i mörkret ger oss kraft. Kram🤗