Ständigt bråkigt, bara tråkigt?

Det har slagit mig att man, som följare av denna blogg, kanske tror att vi ständigt har det jobbigt hemma hos oss. Det har vi inte. Jo, ibland, och periodvis har det varit, och är tungt. Men, okej, har man fyra barn får man räkna med lite liv i luckan.
Jag vill ändå poängtera att vi inte är en extremt problemfylld familj, utan tvärtom ganska vanliga, hoppas jag i a f 😬😉
Varför skriver jag så mycket om att det är tungt då? (Om det nu upplevs som att jag gör det, själv känner jag mig hemmablind på den fronten).
Jo, till en del för att jag är skör, av utmattning och annat. Så allt blir extra tungt för MIG.
Men också, faktiskt för att bli en motvikt, till den där ”alla andra har det bättre”- tanken, som vi lite till mans har så lätt att lura oss själva med.
Att lyckan är det normala, och att motgångar / sjukdomar / konflikter o s v är onormalt. Men det är ju bara bullshit. Glädje, sorg, frustration, hopplöshet, förtröstan, ilska…alla dessa känslor är en ofrånkomlig del av livet. Har man inte fått uppleva det, har man inte heller fått vara med särskilt länge.
(Åh nej, nu börjar dom bråka i vardagsrummet igen. Det har varit så lugnt och skönt här en stund). Men, hrmm, det händer mycket bra här med. De sista dagarna har det bl a varit detta:
Studiedag och stängda skolor, då åkte vi till stan. Speciellt familjens kvinnliga medlemmar kom hem och var nöjda med sina inköp. Fast dagen efter tappade jag det jag köpt till mig, det var en liten sak. Typiskt.
Och i lördags var jag och äldsta dottern ute och åt och vi hade det så trevligt.
Något mer kul har också hänt, men jag kommer inte ihåg det nu. Jo förresten, jag har fortsatt skriva på mitt manus!
Nu måste jag dock avsluta här. Yngste sonen sa att jag lovat honom Mc Donalds, gärna för mig. Sedan kommer jag se fram emot kvällen, eller egentligen gör jag det redan nu, är jättetrött. Fast denna håller mig nog vaken ett tag:

Det flyter på när Harlan Coben skriver, något annat kan man inte anklaga honom för;)
Tack snälla till er som läste. Håll huvudet högt och fötterna lågt, men unna er gärna dagdrömmar. För det förgyller tillvaron. Kram 💗