Dra åt helvete, tvättstugan!

Häromdagen steg ilskan i mig. Det var efter ha läst på en annan författarblogg om skrivande. Hoppas att jag får lite tid i skrubben snart, tänkte jag, och det var då jag blev arg.
Vadå snart?! Varför har jag börjat tänka på en av de saker jag älskar i livet som ouppnåeligt? Okej, jag vet varför: För det finns mycket som kräver min energi just nu, jag har lite ork, och är rädd för att falla ännu mer i min utmattning. Vi snackar alltså inte brist på lust eller inspiration här…Men glädje då? Om jag får snacka om det. Och kanske, för en gångs skull om min egen.

I likhet med de allra flesta mammor sätter jag barnen först. Och när det behövs; ännu mer först. Vilket betyder att någon hamnar ännu längre bak i ledet av prioriteringar. Denna någon är alltid jag. Helt okej.

Men när den perioden börjar bli lång, och det finns en utmattning med i bilden, då kommer man till ett läge där det börjar bli dags att omförhandla lite.

För den där mamman ska också hålla. Och gärna behålla sin livslust på vägen💓

Det finns dagar då jag inte ens orkar tänka på att jag skriver en bok. Och det finns dagar som är så fulla att det rent praktiskt inte går att pressa in skrivande.

Men de andra dagarna. Då tänker jag gå till min skrubb, om så bara ett litet tag.

Då kan tvättstugan dra åt helvete. Disken kan stå tills någon annan tar den. Och allt annat kan också vänta förresten. För den stunden är MIN✍️

Allra största tack till dig som läste, och även för alla kommentarer förstås🤗Varje besök här lyfter och inspirerar mig, precis som det gör att läsa andra bloggar. Kram❤️