Den mörka skuggan…

– Det här är underbart, sa jag. Här snackar vi påfyllning av energi! Titta på solen, hur den glimmar som guld mellan träden…
– Det är kallt, muttrade min dotter. Hoppas vi inte ska gå hela slingan.
– Det ska vi, sa jag. Och du kommer må så BRA när du kommer hem igen. Vet du vad, om du stannar till lite här, så tar jag en bild.
Dottern stannade med en suck, och jag tog fotot ovan.

När vi tittade på den skrattade vi båda två. Vad är det här för svart Michelin-gubbe liksom? Dottern tinade i alla fall upp efter detta, och jag tänkte att det var en bra bild till bloggen. För det finns ofta något i vårt liv som har en tendens att lägga sig som en svart skugga över vår entusiasm och livsglädje.
Just nu är det bl a mina utmattningssymptom, och alla känslor som följer på det; ”Ska det här börja nu igen, jag som trodde att jag var bra”. ”Vad har jag gjort för fel”? ”Kommer jag må ännu sämre nästa vecka”?
Jobbiga tankar, och inga svar finns…
Men igår, på hemväg från jobbet, dök plötsligt psykologens ord upp i huvudet på mig. (Jag går fortfarande hos henne, p g a utmattningen, vi verkar inte bli av med varandra riktigt. Tur för mig;)
”När du har energi, ska du inte göra åt allting, sa hon. Du ska ta en paus när du fortfarande har ork kvar, så att du sparar på den”.
Jag vet inte varför dessa ord kom till mig som en blixt från klar himmel IGÅR, för hon sa det när min utmattning var som värst (hösten 2018). Men kanske är jag helt enkelt mogen att ta till mig dem nu?
Igår var jag faktiskt pigg hela dagen 😀Utan yrsel och ljud i huvudet, och idag verkar det nästan lika bra. Så jag ska försöka glädja mig åt det. För den bästa motvikten till mörka skuggor i livet, är väl ändå att ta vara på ljuset. Ibland märker man då att det är så starkt att det nästan utplånar det svarta, och andra gånger är det glimtar av ljus som bär dig genom mörkret .

Nu ska jag ut och gå med minstingen. Det är mulet och regnar lite, men dagsljuset finns där ändå.
KRAM på dig, önskar dig som läste en riktigt fin helg❤️Och om du är tacksam för något speciellt du vill dela med dig av, eller bara vill skriva en rad, vet du vart kommentatorsfältet finns😉

Ps Bilden nedan tog jag häromdagen, visst är den hoppingivande på något vis?