Ta ledigt!

Tyvärr känns det redan, trots att det är tidig morgon, att det här inte har stora förutsättningar att bli en bra dag. Kroppen är tung och trött, och jag är sur. Jag vet inte på vad, är egentligen nöjd med veckan, men inser att jag behöver en plan, (för min och för andras skull) och jag vet redan vad den borde bestå av:
Inte göra så mycket, unna mig det. Sitta stilla, med foten som olyckligtvis fortfarande värker. Pyssla med minstingen, och titta när yngste sonen spelar Fortnite senare. Nu har vi inte granen kvar längre, men mysfaktorn är så här hög i soffhörnet, även om det är kills hela tiden;)

Ett av de äldre barnen behöver skjuts till samhället och bussen om några timmar. Då kanske jag köper en dammsugare, för den vi har är totalt förbrukad. Om det gick skulle jag även köpa en mental sådan, en som gjorde rent från skuld, dåligt samvete och måsten. Den fick mer än gärna ta ett varv bland tankarna också, ersätta kritik med uppmuntran och självkärlek. Typ ”Du behöver inte flänga runt som en stolle jämt, du är bra ändå”.
Och jag har faktiskt gjort mycket de sista dagarna. Jobbat extra t ex, samt ringt ett samtal jag bävat för en månad.
Nu gurglar kaffebryggaren till här, och jag känner livsandarna återvända. Lite uppmuntran och credit, tänk vad gott det kan göra 🙂
Allvarligt talat, det är så många av oss som borde vara bättre på just det, att vara snälla mot oss själva. Världen skulle vara en bättre plats att leva på då, för den som behandlar sig själv med kärlek sprider det vidare. Vet att alla vet, ändå behöver vi nog höra det väldigt ofta…

Så hej, välbehövliga lugna lördag, här kommer jag! Visserligen jättedålig på att koppla av, men då finns det väl desto större anledning att träna på det? Själv tänker jag börja dagen med att gå ut till kaninerna. För den oinvigde har vi fyra stycken, de bor två och två, och rastas i den gemensamma hagen i omgångar. Annars slåss dom så pälsen ryker. Ungefär som mina tankar, positiva mot negativa;)

Titta bara på Vitnos blick häromdagen, när Isa-Lisa befinner sig i frihet och luktar (och tuggar) på hennes hem.

Men igår var det fridfullt för Vitnos, för då var HON ute. Så det finns ljusglimtar, även och som synes nedan, på den mörka vinterhimlen.

Ha nu en riktigt fin helg, och framför allt, ta hand om dig själv 🤗❤️ För det är du värd, alla gånger.