2019, en sammanfattning

Jag fick lust att lista 2019, och hittade några frågor:

Det bästa som hände under 2019?
Jag blev frisk från min utmattning. Yes, jag känner mig tillräckligt bra för att skriva så. Året började inte speciellt ljust på den fronten, men i augusti skedde en markant förändring som hållit i sig. De flesta dagar klarar jag mig bra utan att vila / sova dagtid. Det är helt underbart, mycket bättre än jag vågade hoppas!

Det sämsta som hände under 2019?

Inom familjen drabbades vi av en kris. Vi lyckades lösa den bra, men trampar fortfarande runt i dess fotspår, och det är tungt. Sedan dog min älskade mormor. Hon hade fått leva klart, och på det sättet var det skönt, en värdig avslutning på ett långt liv. Men man är förstås aldrig glad över att någon man älskar går ur tiden.
Min lilla mormor, nu hos änglarna…💔

Gjorde du något nytt under året som gått?
Nej, det gjorde jag faktiskt inte. Inte ens när jag började skriva efter utmattningen var det på ett nytt manus, utan ett som har flera år på nacken. Fast vi skaffade en ny kanin, Mumrik. Om det räknas?
IMG_8945
Mumrik, den nye…

Något du saknat under 2019?
Sinnesfrid. Fast det saknar jag i och för sig väldigt ofta… Är en känslosam, ängslig person och addera fyra barn, som fortfarande bor hemma, på det. Det blir mycket glädje också, förstås. Men blir det lugnt? Nej.
Vill samtidigt tillägga att jag är väldigt nöjd med mitt liv. Jag ville ha familj och flera barn, och jag fick det.
IMG_1484
Min fina familj❤️

Vad vill du göra annorlunda under 2020?
Jag vill alltid skriva mer än jag gör. Samtidigt vet jag att jag skriver (nästan) så mycket jag kan och orkar, och det är knappast så att jag latar mig när jag inte gör det. Som sagt, jag har familjen och det är jag som sköter mycket av det praktiska, jag jobbar deltid som lokalvårdare, och ja…det och skrivandet, tar i princip all min vakna tid. Dessutom behöver jag fortfarande träna på att koppla av, så…jag får försöka vara nöjd som det är helt enkelt.

Något du ångrar att du gjorde under föregående år?
Jag ångrar saker hela tiden. Att jag tappade tålamodet, att jag lade mig för sent, o s v… Det handlar alltså ofta om småsaker. Men något större? Nej, inte vad jag kan komma på. Skönt det i alla fall.

Ditt största mål 2020?
Det handlar om två stora saker som ofta nämns här på bloggen: Dels att ta det lugnare, både för att uppnå större sinnesfrid i vardagen, och för att behålla den hälsa jag uppnått.
Och så är det att fortsätta skriva, och gärna utöka tiden i skrivskrubben. Vet att det är lite dubbla budskap nu, jag skulle ju vara nöjd skrev jag ovan. Men sinnesfrid och skrivande hör också ihop. För samtidigt som det tar energi, ger det så mycket mer, och jag älskar det.
Delegera mera, är det något? Eller helt enkelt försöka strunta i om vissa saker blir gjorda eller inte. Aj, så svårt, men just därför en bra utmaning kanske 😉 ? Jag avslutar med det som en öppen fråga till mig själv. Eller, här kommer en till er också. Både hört och läst att 2019 inte var världens toppenår. Otroligt generell fråga förstås, omöjlig att besvara i sin helhet, men någon som har samma känsla? Oavsett, 2020 kommer bli bra! Eller hur?!
KRAM på er, och varmt tack för att ni läste🤗