Hej 2020!

Med övning kommer man ofta längre än man tror
IMG_E7467
Ojojoj, sovit ända till halv elva, det är inte likt mig… Men lite nytt ska det väl vara när det är nytt år. Och det beror inte på att jag festade för hårt igår, oh nej. Vi hade haft en trevlig kväll i familjens sköte, med god mat, goda ostar, gott i godisskålarna, och ja, gott helt enkelt. Men strax innan elva hade min hals tjocknat, benen värkte, och det lilla vin jag druckit hade tagit musten ur mig.
– Jag lägger mig, sa jag. Väck mig med bubbel strax innan tolv.
– Men älskling, sa min man. Hur ska du vara när du är sextio om du gör så här redan nu?
– Hållbart fri från utmattning, sa jag.
I dag tänker jag att de flesta förmodligen hade hållit ut till tolvslaget, även jag, om jag nu inte känt av begynnande sjukdomstecken. (Eller vad det nu var, idag känns det bättre). Men de sista dagarna har jag hållit igång väldigt mycket, knappt suttit, och jobbat extra på det, så det var nog ett bra beslut. Även känslomässigt.
För den som kan säga nej t o m på nyårsafton, kan säkert göra det andra gånger när det inte riktigt passar sig också.
Och det är otroligt viktigt, för den enda som kan sätta hållbara, där kom ordet igen, gränser runt dig själv, det är DU. Ett annat ord för gränser är självkärlek. Och har du inte det, då saknas väldigt mycket i dig, och allt i tillvaron försvåras.
Det blir svårare att ta rätt beslut, att säga nej när du borde. Eller ja! Upplevelser, både extraordinära, och vardagliga kommer urholkas på sin rikedom, eftersom du inte är förmögen att ta in dem till fullo. Och om du är en av alla oss som inte är någon hejare på att tycka om sig själv, låter detta förskräckligt.
Men lyssna på detta himla vackra då: Du kan förändra det!
Du kan bestämma dig för att att säga en, eller tre eller fem snälla saker till dig själv, varje dag. Lägg gärna till minst en sak du är genuint tacksam för, och om du kommer på fler gör det ju inget;)
Ett bra knep är att skriva inspirerande påminnelser på mobilen, som plingar till då och då, med olika budskap. Som att stanna upp och njuta av stunden, eller ge dig själv en klapp på axeln för att du är bra precis som du är. Om du gör detta till ett projekt gäller det att vara ganska envis med det som från början kanske känns falskt, överdrivet hurtigt eller t o m patetiskt.
Men det är så värt det, och det goda du ger dig själv kommer sakta men säkert sprida sig som ringar på vattnet, och vidare till din omgivning. Vill du förresten läsa en fantastisk bok i bl. a detta ämne, rekommenderar jag återigen boken du ser nedan ”Hitta din övernaturliga kraft” av Joe Dispenza.
Jag tränar hela tiden på det inlägget handlat om, men håll med om att 1 januari är en extra bra dag att inleda med goda ambitioner 😉
Har du några nyårslöften, eller annat du bestämt dig för att satsa på i år? Mitt har du just läst, (en del av det i a f) och det tackar jag allra varmast för. Önskar dig en fin början på 2020, och massor av tro på dig själv!
IMG_8609