God Jul, och bort med fienderna…

(Det står om fienderna sist i inlägget, för tydlighetens skull).
Men hur fasen ser tomten på bilden ut, den som minstingen bestämt ställde på köksbordet igår när hon pyntade det sista?
IMG_9092
Som jag, kanske. Lite ambivalent inför denna högtid då man bara vill glad, men det finns för mycket som skaver. Till vardags gör man sitt bästa för att stå ut med problemen, både större och mindre, för man vet att det ingår i livet, och ja…man har ju inget annat val helt enkelt. Men vid jul, och andra stora dagar, önskar man mer än någonsin att man kunde sopa det onda under mattan. Helst ännu längre bort förstås.
Jag vet! Kan inte Jultomten ta med eländet i säcken när han går?
Skämt åsido. Jag tror, nej, jag vet att vi är många som tyvärr får dras med det svåra även idag. Några av er känner jag, men de flesta har jag naturligtvis inte en aning om att ni existerar. Ändå är det tröstande, på något vis, att veta att ni gör det. I själva verket är vi nog fler som sitter i samma säck än vi anar 😉
Och jag tror att vi gör bäst i att försöka njuta av dagen, så gott det nu går. Tända ljus, och inte låta dem slockna. Unna sig extra efterrätt, eller choklad. Krama nära och kära för det hoppas jag verkligen att du har runt dig. Kanske till och med packa ner problemen i ett paket, och skicka iväg dem. Yay!
Men vet du vad jag lärt mig av min utmattning, och som jag tränar stenhårt på? Jag har två stora FIENDER i mitt liv som förstör mycket. De är osynliga, men styr ändå med järnhand. Och eftersom jag är övertygad om att många av er har detsamma, avslöjar jag det här:
Det ena är Stress, och det andra är att jag är Alldeles För Hård Mot Mig Själv.
Så Summa Summarum, (för nu måste jag göra julfrukost);
Om man kan sluta stressa hela tiden, och vara Snäll mot sig själv…DET är livsförändrande. Jag lovar! Svårt, men så värt det. Världens bästa klapp att ge till sig själv.
IMG_9093
Med de orden avslutar jag, och önskar dig återigen en riktigt God Jul! Stort tack för att du läste, och vill du prenumerera på bloggen, är det lätt att hitta följa – knappen här på sidan. Jag skriver om allt och inget, helst allt 😉 KRAM!