Julstämning?

IMG_9063
Kanske inte jättemycket om jag ska vara ärlig. Trots att det lyser fyra stora adventsljus på köksbordet, och jag just sett Julkalendern på TV. Trots att granen är klädd och min uppgift på förmiddagen är att slå in klapparna. Det är ganska många, så det är tur att minstingen ska hjälpa till.
Och jag tänker att det är väl inte så konstigt efter en kämpig höst. Att ögonen inte tindrar ikapp med glittrande ljus, och att förväntan är svår att hitta. Istället har det varit ovanligt lätt att springa förbi sista minuten – inköp av lockande saker vi inte behöver, och hemma har vi inte ens orkat leta fram alla julstjärnor. Maken försökte, men gav upp. De två största, bästa och vackraste är borta. (Hur)!?
Dessutom har vi upptäckt spår av möss i källaren, fasen! Och igår fick Mumrik och Vitnos flytta ihop för tidigt efter kastreringen. Ett nödläge uppstod då Vitnos ätit (läs gnagt) upp en del av baksidan på sin slitna bur.
Vi tror att giftermålet gått ganska bra, so far. De sprang och slogs en del, men här tvättar Mumrik sin nyblivna hustru, så vi hoppas på det bästa. Och på att det inte blir ungar.
IMG_9079
Och jag önskar givetvis det bästa inför julen också. Kanske blir det bättre idag, och imorgon. Kanske kommer stämningen smygande med hjälp av förberedelser, och julmusiken som minstingen och svärfar vill spela. Högt, i vardagsrummet, hela tiden.
Om inte annat kanske den knackar på dörren på självaste julafton. Det hoppas jag, för normalt sett tycker jag så mycket om julen. Och jag vet vad jag ska ge mig själv i julklapp; mer tid till skrivandet. För det älskar jag också.
Det är mycket möjligt att jag bloggar snart igen, men för säkerhets skull passar jag på att önska er En Riktigt God Jul ✨ KRAM och tack för att ni läser, och för alla fina kommentarer ❤️ Det betyder jättemycket för mig.