Mysigt, men stressigt

Bra helg? Nja, jo. Egentligen. Men i för högt tempo. Det började redan i fredags med julbord på jobbet. Eftermiddag bara, inte sent, ingen alkohol, även om möjligheterna fanns till fortsättning för dem som ville. Så allt gick lugnt till som ni förstår, men för mig som knappt pratat med mina kollegor på ett år, mycket p g a min sjukskrivning, var det stort.
Eller vänta lite nu, det började redan i torsdags då jag jobbade extra för första gången på evigheter. Åkte runt med en kollega och gjorde hemstäd. Roligt och mysigt, snälla gamla par som bjöd på pepparkakor och hade julfint hemma.
Sedan, hopp och hej, så var det plötsligt lördag. Med lussekattsbak.
IMG_9004
Och tvättande, och promenader, och bio som avslutning. Äldste sonen och jag såg ”Knives out” om mordet på en kriminalförfattare, och utredningen därefter. Annorlunda, och sevärd!
Söndagen inleddes även den med bak, nu av frallor. Medan degen jäste tog jag ut vår rymmare Vitnos i koppel, och släppte samtidigt ut Mumrik i hagen. I nuläget får de inte ses närmare än så här, eftersom Mumrik nyss blivit kastrerad, men jag hoppas verkligen att de ska trivas ihop 💕 Om ni ser en liten svartvit figur i bakgrunden är det Hampus som dock inte alls verkar förtjust i nykomlingen.
IMG_9020
När jag stängt in dem igen, var det dags för Isa och Hampus att springa runt i hagen medan jag städade jag burarna. TRE stycken, fulla av våt halm, hö och spån. Välbehövligt, men inte bra för mina onda axlar. Antar att det är sista veckan som satt igång värken jag ofta är fri från nu, men burarna behövde städas, degen väntade i köket och ja, det var mycket som behövde bli gjort igår…
Detta eviga tvättande, till exempel. För att inte tala om städningen. Vid sju igår kväll stod jag halvklädd med nytvättat, blött hår och illstädade badrummet. Sedan hällde jag upp ett litet glas vin och dammsög hall, kök och vardagsrum. Avslutade med att skura. Välbehövligt även det, men idag måste det gå lugnare till. I utmattningens kölvatten har jag svårt att klara flera projekt samtidigt, och i helgen gjorde jag mer än det som nämnts ovan. Skjutsade till kompis, och hämtade sedan. Letade julstjärnor. Små saker, som ändå tar tid.
Men idag blir det skrivande, på Vårmörker. Äntligen! Hoppas att ni haft en fin helg, och glöm inte att vara goa mot er själva 🤗 Bättre än tusen pepparkakor, för är man snäll mot sig själv blir man snällare mot andra. Så det så 😉