Sov gott, älskade mormor!

IMG_8833När jag var tolv år satt mormor och jag på en buss tillsammans. Hon tittade sig runt och sedan viskade hon till mig:
– Tänk Louise, här sitter du och jag och massa pensionärer.
Då tittade jag på henne och sa:
– Nej mormor, här sitter JAG och massa pensionärer. Och så klack det liksom till inuti, både för att jag kommit på en så träffsäker replik, och för att jag visste att det hela var lite laddat för mormor.
– Men LOUISE! sa mormor. Men sedan började hon skratta.
Då hade mormor precis lämnat arbetslivet och blivit pensionär, och vi hade en helt underbar semester i England, dit vi var på väg då. Vi bodde hos mormors vänner, men åkte iväg på många utflykter. Till London och Madame Tussauds. Till havet, och åt sandig fish & chips. Vi åkte till och med iväg över natten en gång, och bodde på Bed & Breakfast, bara hon och jag.
Jag var stolt över min mormor. Hon kunde mycket, och hon var rolig att vara med. Hon var påhittig, och inte rädd att testa nya saker. Jag, mina syskon och kusiner brukade kalla henne Stål-Mormor, (eller -Farmor). Det smeknamnet förtjänade hon verkligen!
Nu har mormor lämnat jordelivet bakom sig. Hon blev 96 år gammal, ett år äldre än hennes mamma blev. Min gamlamormor hette Anna, så även min farmor faktiskt, så det kändes symboliskt och helt att hon somnade in dagen då Anna har namnsdag.
Ikväll kommer jag lägga ut en bild när jag träffade mormor sista gången i höstas.
Tack till er som läste, och även till en ny följare. Du vet vem du är, och du bor i mitt hjärta. Alltid. Kram på er!
…Och nu är det kväll, och här är bilden då vi träffade Stina sista gången, 28 oktober. Efter det såg vi henne bara sovande. Men här fikade vi!
stina