Vardagsgrått är flott…

IMG_8827
…och en extra stund kan vara guld. För kanske är vardagen som allra bäst ändå när inget särskilt händer… När det knallar på, i lagom takt. Och det finns utrymme för att ta en extra kopp kaffe, tupplur eller ringa en vän. Eller att något oväntat händer, mitt i allt vanligt.
Den här veckan har jag gjort två oväntade saker: I måndags kom jag out of the blue på att jag skulle åka till Ullared och julhandla. Att det skulle ske någon dag visste jag, men beslutet kom väldigt impulsivt. Men ibland är det lika bra, och det blev bra. Jag anlände kvart i nio, fick parkering direkt och behövde inte stå i kö när jag skulle betala. Inne i affären var det dock trängsel från början och det gick långsamt för alla att navigera sig framåt. För att inte tala om leksaksavdelningen… Jag är inget stort fan av Ullared, men skicka dit en ensam ekonomiskt sinnad person (jag) vid juletid och man kan definitivt tjäna en slant på det.
Och det ekonomiska, ja, det leder till det andra oväntade jag gjorde;
Igår gick jag in till min närmaste chef, och sa att jag gärna ville jobba lite extra ett tag. I mindre doser förstås, jag är fortfarande skör efter utmattningen, och jag var rädd att jag skulle få stresspåslag bara av att säga det. Men istället gjorde det mig så himla lycklig att jag inte kunde låta bli att stanna till vid några kollegor i matsalen och berätta det på min väg ut.
– Ska DU jobba extra? sa dom. Ja, men vad kul! Grattis!
För jag vet inte när det hände sist. Redan innan Skuggvinter kom ut (i november 2017) valde jag bort ett av mina städ för att orka och hinna, och efter att jag föll ihop förra året har det varit läge att fira när jag ens varit på jobbet kontinuerligt. Extra har inte funnits på kartan.
Till igår. Då fick raskt tre halvdagar runt jul, och så ska vi höras när behov finns. Och visst ska jag ta det varligt. Men att jag är så frisk nu att extrajobb faktiskt kan funka i…där har vi vardagsordet LAGOM mängder igen, det är så stort att det får mig att sväva. Extra inkomst, here I come, för det behöver vi!
Nu är det dock väcka barnen – läge som gäller.
Tack till dig som läste, hoppas att du får en fin fortsättning på veckan. Och glöm inte att uppskatta det du har, men håll utkik efter det ovanliga som gömmer sig lite här och var, bara man har ögonen öppna;) Kram🤗
(Vitnos svävar också. För den kastrerade hanen Mumrik är på väg)💞
IMG_8804