Sol och mörka moln…

…Dramatiskt väder, och lika dramatisk är jag…
IMG_8123
Den här veckan har innehållit både regn och sol, på alla sätt. Dessutom har jag, i kölvattnet av saker som hänt det sista, blivit mer medveten om hur jag reagerar i vissa situationer, och försöker nu ändra på mig till det bättre. Men…det är ju inte så lätt. Jag har t ex aldrig varit utrustad med ett strålande tålamod. Många gånger önskar jag verkligen att jag kunde spola tillbaka tiden några minuter och så, hux flux blev jag inte alls förbannad, utan sa visserligen ifrån, men lugnt.
Men, idag är faktiskt en ny dag, med nya möjligheter.
Och vet ni vad jag gör nästan varje dag? Ni som följt mig vet att jag ofta mediterar, och kanske har ni även hört om denna variant, (kallad gående meditation), och som jag gör när jag är mitt uppe i dagliga sysslor. Jag har spelat in ett antal frågor på röstmemo på mobilen, tagna från boken som rekommenderar detta.
”Hur skulle livet se ut i den här nya verkligheten”? är en fråga och ”Vilka beteenden hos dig själv skulle du börja med att förändra”? Med hjälp av dem föreställer jag mig hur jag vill vara, reagera på saker och ting, och det liv jag vill ha. Och jag ser bara ljusa, positiva bilder. Har gjort det över ett år nu, och det hjälper verkligen. Hoppas jag;) Nämen, skämt åsido, boken kallar det att själsligen kliva ut ur sin egen autopilot, (alltså sitt automatiska sätt att reagera) och kunna se sig själv i sitt bästa ljus.
För om man inte tillåter sig själv att se vad man vill ens i fantasin, hur ska man då hitta dit på riktigt? Som en bonus är det stämningshöjande, och väldigt effektivt mot den där negativa rösten som ofta sitter i huvudet och är kritisk.
Något annat som är bra är vänner! Igår blev det en fika med en av dem, vi har känt varandra sedan vi var tio. Stunder med dem vi håller av är det bästa av allt. (Särskilt när man inte blir arg på dom stup i kvarten 😉
I övrigt; har haft manusvila, i väntan på lektörens utlåtande. Tack för alla peppande kommentarer när jag skrev att jag skickat iväg första delen av Vårmörker 🤗 men observera att det tyvärr inte finns ett färdigskrivet manus ännu, bara en början.
KRAM på dig och ha en fin helg! Och glöm inte att vara snäll mot dig själv, ett vapen som verkligen inte ska underskattas i kampen mot negativitet❤️