Läge att fira

Okej, bilden är mörk och dyster men det är ju Vårmörker, som inlägget handlar om också;) Och jag hade fint promenadsällskap av yngste pojken (som nästan syns på bilden).
IMG_8128
Äntligen, efter år av planerande, förra året fick hon inte ha något för jag orkade inte, så blev det av. Minstingen bjöd alla klasskompisar, och några till på ett hejdundrande kalas! Vi hade hyrt Idrottshallen i byn, syskonen hade gjort en Spotify-lista med musik, vi tog fram redskap, och så var det dags för fest! Och för korv, tårta, cup-cakes och SKATTJAKT där skatten var godis förstås. Det blev så lyckat 🙂
Men det finns även en annan anledning att fira, för mig. Igår skickade jag iväg första delen av mitt manus Vårmörker till lektör, i korthet ska hon titta på om jag fått till en tillräckligt fängslande början. Det känns stort, dels för att ingen förutom jag läst det i sin helhet än, men också för att jag känner mig så säker på att jag och mitt skrivande åter är på banan, att jag vågar mig på en sådan satsning!
Jag fick nyss en fråga på bloggen om hur jag tänkte nästa gång jag har ett färdigt manus. Frågan kom med anledning av att Skuggvinter är utgivet på hybrid-förlaget Visto.
Jag kommer alldeles säkert skicka Vårmörker till traditionella förlag, både större och mindre. Men den här gången kommer jag veta att INGENTING faller med massa refuseringar, varken jag eller Vårmörker som ska bli bok, antingen med hjälp av hybrid-förlag eller om jag ger ut själv. För nu vet jag att Skuggvinter fick nej, men blev en läsarsucce´ ändå. Inte i stor skala om man jämför med de stora författarna, men t o m Emelie Schepp blev imponerad av hur många böcker jag sålt på relativt kort tid. Så det så;)
Det fina i kråksången är dessutom att jag numera tror på mitt skrivande. MEN, det får inte bli bok förrän testläsare och / eller lektörer tycker att det är tillräckligt bra! Och där är jag och Vårmörker inte ännu. Men vi ska dit, ett steg, en dag i taget.
TACK till dig som läste, hoppas du får en fin vecka. Och tro på dina drömmar. Jag menar verkligen det. För det är bara du som kan ge dem näring, från grunden.