Solen går upp för Vårmörker

IMG_8011
Igår hände något som inte hänt på väldigt länge. Jag jobbade inte, det gör jag aldrig på torsdagar, och dessutom hade jag sovit gott:) Så jag bestämde mig för att tillbringa så mycket tid jag orkade med mitt manus. Blir det två timmar är det bra, sa jag till mig själv, vis av utmattningen.
Men det blev HELA dagen! Först genomläsning av allt, exakt 33469 ord vid start. Visserligen läste jag alltihop för ett tag sedan, men jag var rejält trött vid det tillfället, och ville helt enkelt se om mitt då goda intryck höll i sig.
Och det tror jag att jag tycker att det gjorde. Men man är ju alltid, som författare mer eller mindre blind vad gäller sitt eget manus. Det är t ex väldigt svårt att själv avgöra om det är för tydligt, eller alldeles omöjligt att ana vem den skyldige är. Samt massa andra viktiga saker…
Men en genomläsning ger hur som helst en helhetsbild, och det är otroligt värdefullt när man ska planera fortsättningen. (Observera här att jag har ett synopsis, men det är inte superdetaljerat).
Klockan var fem när jag klev ut ur skrivskrubben, alldeles darrig av för mycket kaffe, och inte hade det blivit någon middag heller, bara en paus för att hämta barnen på skolan.
Men det var det värt! Det var som sagt väldigt länge sedan mitt manus fick så mycket uppmärksamhet under en ynka dag, och jag hoppas så att det ska hålla i sig! Att jag ska orka fortsätta skriva nu, även de dagar då livet trasslar och trilskas. För jag behöver det, och jag tror bannemej min familj behöver det också. De händer att de blivit tokiga på mig sista tiden när jag gått runt och småstädat och haft världens koll på allt. Så jag hoppas de var nöjda igår när delar av frukosten fortfarande stod kvar på bordet när de kom hem, och deras favvo-tröjor inte var tvättade. Det är väl det som kallas Win-win 😉 ?
Avslutar med en uppmuntrande bild jag fick av mamma i somras: Borås Bibliotek som placerat min Skuggvinter så här synligt. Kul!
I år blir det, av olika skäl, ingen Bokmässa för mig, däremot ett STORT barnkalas för minstingen på söndag. Men till dig som ska dit; hoppas att det blir givande. Och är du där med egen bok, mitt varmaste LYCKA TILL!!
Önskar er alla en trevlig helg, vad ni än gör!
IMG_7473