Författaren som faktiskt ägnar sig åt sitt manus…

IMG_7841
I kölvattnet av det jag skrev om i förra inlägget, har de sista dagarna inte varit någon höjdare. Vi har sett på filmer för både yngre och äldre, en extra fika på stan har det blivit, lite shopping vi inte hade råd med egentligen, och så en hel del promenader. Promenader är bäst, särskilt när man går bara två, för då hinner man prata på riktigt. Både om sådant som är roligt och det som skaver. Och som sagt, ibland är livet inget vidare..
Till det ett oberäkneligt väder. Emellanåt syns solen, men de oroliga molnen tycks rusa över himlen just nu och så kommer regnet plötsligt, utan förvarning. Jag HATAR det!
Och så from nowhere, eller möjligtvis från allt som hände förra veckan, har min dåliga sömn dykt upp igen. MEN, inget ont som inte har gott med sig; I lördags, när jag vaknade klockan fem smög jag upp och ut i det tysta, mörka köket. Satte på kaffe, tände ljus och läste igenom mitt försummade manus Vårmörker. I somras blev det semester från det, och när jag skulle börja skriva igen hände tråkigheter inom familjen.
Men pausen hade gjort gott. Att vila från ett manus ger ofta distans på ett bra sätt, man får klarare blick för om det man skrivit hittills funkar eller inte. Och jag gillade det jag läste, hurra!
Måste avsluta nu, dags att jobba igen. Jag tackar dig som läste, hoppas att du får en bra vecka, och glöm inte att ge dina drömmar näring och energi. För dom är en viktig del av dig💓