Helg med varierande innehåll

En del av vår trädgård, fotat i morgonsol, (och vårt hus ser man en liten skymt av).
IMG_7801
Ibland skulle jag behöva vara som ett fulladdat batteri här hemma för att orka, och det är jag tyvärr inte. Då får man försöka hjälpas åt. Och det är inte heller så lätt när det kommer till sex spretiga viljor i totalt olika åldrar. Och jag önskar ofta att jag vore mer tålmodig…Och nej, utmattning hjälper inte direkt när det kommer till sådant.
Varför är det så svårt då? Det är en sak att tänka pedagogiskt, och ibland en helt annan att stå inför ett rasande och förtvivlat barn. Kärlek och känslor är krångligt. Vi vill så väl, ändå blir det inte alltid rätt.
Men en sak är jag säker på i det föräldraskap där jag ofta känner mig vilsen: Skärmar. Begränsa barnens användande, (och din egen tid också förstås). Med all respekt för att det finns olika barn, massor av olika saker att göra på skärmen o s v. Men begränsa ändå. Låt den inte ta över.
Vi är alla människor, och vi behöver umgås, röra på oss, ha tråkigt, ägna oss åt det vi gillar and so on. Och allt det där tar ganska mycket tid i anspråk. Det inser dock inte alltid barn och tonåringar. Men när man plockar bort mobilerna, och paddorna. Då. Kan man lika gärna gå en promenad med sin tråkiga mamma. Eller hoppa studsmatta. Och så kanske man hittar en hel hög med gamla Kamratposten att läsa. Och den tidningen är suveränt bra. Det vet jag sedan barnsben, och det hörde jag igår när det fnissades från rummen på kvällen 🙂
Summa summarum innehöll helgen även mycket bra. Som min bror med dotter som hälsade på. Kusiner är kul! Och vänner!
Och jag då, som skulle ta det lugnt? Jag har mediterat varje dag, samt sett en jättebra film. Så hej måndag, nu kör vi! Tack till dig som läste, hoppas att du får en fin vecka!
IMG_7798