Ena dagen, andra dagen…

 

IMG_7723Ingen dag är den andra lik…I tisdags tog jag med söner med vänner för att bada efter skolan. Då var det varmt och soligt. Nästa dag såg himlen ut som på bilden ovan, då jag parkerade vid biblioteket efter jobbet. Kortet togs exakt kl 13:59, hela samhället hade mörknat för ögonblicket, och gatlamporna tänts. Minuter senare kom åskan.

Tur att inte allt varit så dramatiskt denna vecka. I förra inlägget önskade jag mig mer raksträcka än backar och fick…en bra vecka! Bättre kan det väl inte bli?!

När livet är mer uppförsbacke än något annat, tränar jag på tacksamhet. Helt enkelt räkna upp saker jag är tacksam över. Och när man börjar tänka på det kommer man på väldigt mycket. Någon skrev någonstans att det är omöjligt att känna ångest och tacksamhet på samma gång, och det ligger mycket i det. Jag brukar inte ”bara” tänka på sådant som ligger nära till hands, som t ex glädje över min familj, utan mår jag riktigt dåligt försöker jag ta fram allt av vikt. Sådant som att vi har drickbart vatten i kranarna, tillräckligt med mat, lever i ett land där fred råder, har tillgång till mediciner om vi blir sjuka o s v.

Överdrivet? Fråga dem som inte har det.

Det finns alltid, (nästan alltid), saker att vara uppriktigt lycklig över. Att se det betyder inte att man ska blunda inför problemen, men att man ska hämta kraft ur det ljusa, så att man orkar ta itu med motgångar.

Och tack Gode Gud att jag inte drabbats av det som mamman i Lisa Jewells nya bok gjort i alla fall, den jag lånade på biblioteket häromdagen och som ni ser nedan. Har inte börjat på den än, men ser fram emot det. (Hemskt nog). Samt mot denna fredagskväll. En av tonåringarna ska leta upp en film vi ska se tillsammans. That´s it. Sedan sängen. Hoppsan, nu kom min man hem och ropade. Jag hade bett äldsta dottern att sätta på ugnen för en stund sedan, eftersom maken ska baka pizza. Dock hade vi missat detaljen att han satt deg med bakduk och allt på jäsning i just ugnen. Så nu har vi ännu en anledning att vara tacksamma…över att det inte började brinna…;)

Kram till er, hoppas ni får en riktigt fin helg!

IMG_7727