Högtryck & mörka moln…

…men min man Sascha är alltid ett stöd (jag älskar dig)!IMG_E6709

 

…När förutsättningarna borde vara de bästa; sol med inslag av svalkande vind emellanåt, ett besök på Gekås i Ullared igår, som för en gångs skull inte förvandlades till en chock i kassan (strikt lista)! däremot glada barn som kom hem med simfötter och lego och allt vad det var, när semestern börjat för mig och bara dagar återstår till makens, då har ett mentalt lågtryck lagt sig över min själ och jag är så…låg. Ledsen. Och grinig. Det är säkert på grund av mormor som ligger på sjukhus, hon har det jobbigt…Svårt att vara genuint glad när någon man älskar lider, och svårt att finnas till på ett bra sätt när hon är orolig…

Men förutom det har jag också en hormon-dusch, och det gör ingenting bättre. Det tycker inte min familj heller. Jag vill väl, men det blir inte bra…

Jag har haft PMS i många år, och först med utmattningen som golvade mig förra sommaren, har jag förstått att när jag är i det mest akuta skedet finns det en sak som hjälper mer än allt annat; Att Gå Undan. Att Inte Umgås, (helst inte med någon). Att min älskade familj inte protesterar utan tvärtom försäkrar och uppmuntrar mig, talar väl för sig själv;)

Och det är faktiskt inte fel att dra sig tillbaka ibland… Som ni ser på fotot är jag ju Inte ensam (småtrevlig, spännande bok), och som tur är inte heller Sargad (inte påbörjad än). Jag är alltså på väg  mot sängen, och böckernas värld…

TACK till dig som läste, hoppas att du mår bra i sommarvärmen och glöm inte att dricka! OCH kolla fästingar, vi hittade en på ett av barnen igår…

IMG_6714

16 reaktioner på ”Högtryck & mörka moln…

 1. Skriva läsa leva - Helena skriver:

  Pms och utmattning är en farlig kombination. Som om inte humörsvängningarna nästan härjar fritt endast pga utmattning får de ett tokpåslag av hormonerna med. En borde sätta upp varningsskyltar runt sig. Som blinkar och tjuter … Allt som gör att en kommer ur balans då gör det förstås värre. Med din fina mormor på sjukhus är det inte konstigt om det blir tokigt. Men det blir bättre. Jag tror och hoppas. Och vet andra som sagt det. De har säkert rätt. Kram

  Gillad av 1 person

 2. Ragnhild Särnblom skriver:

  Typiskt när man blir ledig, jag mådde alltid dåligt första semesterveckan, -och PMS är inte kul det heller, men går som tur är över ganska fort! Roligt med glada barn!

  Gillad av 1 person

 3. Ethel skriver:

  Jag förstår verkligen behovet att gå undan, att vara för sig själv. Även om jag inte har gått in i väggen eller så. Jag är sådan som person, född sån. Blir dödstrött efter en sejour tillsammans med mycket människor. Tar ett tag för mig att ta igen mig sen.

  Får kolla fästingar. Har lunkat i skogen på förmiddagen. Där finns nog en del.
  Hoppas du trots allt får en fin vecka!

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Härligt att höra att det inte bara är jag som känner så, (även om jag egentligen vet det) och att det är helt okej. Och varför skulle det inte vara det, förresten? Det är skönt att dra sig undan, och att trivas i eget sällskap är ju faktiskt en gåva;) Ja, kolla fästingar, de är luriga som sjutton!

   Gilla

 4. Millans Värld skriver:

  Jag har nog haft väldig tur som sluppit PMS. Kan inte säga att jag vet hur det känns men hört det berättas och det låter jobbigt.

  Att dra sig undan och vara för sig själv är balsam för själen och jag tror att de flesta har det behovet. Själv är jag en ensamvarg och har ett stort behov av ensamtid, något som jag sällan fick under äktenskapet men desto mer efter skilsmässan. Jag trivs ypperligt bra i mitt eget sällskap även om det emellanåt är mysigt att umgås med nära och kära och goda vänner.

  Hoppas att din mormor kryar på sig och förstår att du känner oro för henne.

  Kram och ha en fin början på veckan!

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Bra att du sluppit PMS, det är ingen höjdare. Jag blir galet arg hela tiden utan att förstå varför…Och deppig. MEN det sista året har jag kunnat koppla det mer och mer till just PMS, och det är ju på tiden kan man tycka…Det är så trevligt att trivas i sitt eget sällskap:) Och varmt tack för omtanke och medkänsla gällande mormor, ha en fin start på veckan du med!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s