På nattduksbordet!

IMG_6534

Trodde inte att det skulle bli så här, jag som rent litterärt är fast i spännings-träsket, men för tillfället vinner feel-good över psykologisk thriller! Det är inte helt ovanligt att jag läser två böcker samtidigt, och just nu är det bl. a boken av Annika Estassy som ni ser på bilden som sällskapar mig om kvällarna. Och på lunchen på jobbet också!

”Alla dessa hemligheter” handlar om Louise (bra namn där;) som hastigt, men inte så lustigt blir änka. Hennes Konrad har dock knappt hunnit kallna innan hon gör den ovälkomna upptäckten att hon blivit ensam med skulder hon inte visste att de hade, samt en del andra bekymmer. Efter ett tag flyr hon till Frankrike och en syster hon inte haft så god kontakt med de sista tjugo åren eller mer, och så mycket längre har jag inte kommit. Men jag är fast! Med Louise i en liten fransk by, omgiven av spännande invånare som är som folk är mest, och ändå inte. Medan jag njuter av målande beskrivningar av såväl god mat som grönskande trädgårdar, och egensinniga hundar tänker jag att vi alla är unika, men ändå, när allt kommer omkring, har samma behov: Vi vill bli sedda och älskade, och gärna ha någon att älska, men beroende på vilka vi har vi olika sätt att tala om det på.

Och på tal om att bli sedd, och uppmärksammad; För ett tag sedan hade jag det så trevligt i rymden med Malin V. Olssons debut ”Universums mörka hemlighet”. Den har redan hunnit få flera fina recensioner och igår hittade jag den uppställd på hyllan med nyheter för ungdomar på mitt närmaste bibliotek . Kul, Malin!

Nu börjar jag bli för varm här i skrivskrubben, idag har det nämligen varit varmt hos oss, t o m jag har badat…

Hoppas att du också haft en fin dag. Glöm inte att vara snäll mot dig själv, och tack för att du läste!

IMG_6306

 

 

 

 

 

20 reaktioner på ”På nattduksbordet!

 1. Malin.V.Olsson skriver:

  En bra feel-good är verkligen som balsam för själen! Fast just nu befinner jag mig på planeten Czentes Omega, uppslukad av scifi-boken med samma titel. 😊
  Tack för att du uppmärksammat min bok, och för bilden du skickade. Det gjorde verkligen min dag. ❤

  Gillad av 1 person

 2. Millans Värld skriver:

  Jag har inte läst dessa böcker du berättat om, tyvärr.
  Det här med läsningen idag har blivit lite av min akilleshäl.
  Jag vill så gärna och så mycket men med all utbrändhet och allt annat jag har i kroppen så är läsförmågan ytterst begränsad. Jag som alltid älskat att läsa böcker, har ett eget litet bibliotek för jag har alltid också gillat att äga böcker.

  Å nu så kan jag ibland och oftast inte, vilket är en stor sorg då jag alltid älskat att gona in mig i böckernas himmel.
  Jag tar det dag från dag, ibland går det, ibland (och oftast inte) inte.
  Nya böcker är svårare än de jag läst innan och har någon slags hum om.
  Jag är likadan med filmer.
  Det går oftast dåligt med nya filmer och bättre om jag sett dem någon gång eller två.

  Min son (min snart 20 åring) har satt ord på det.
  Du klarar inte av att se en film som du inte vet vad det handlar om eller vad som ska hända.
  Det blir för rörigt i ditt huvud för att du ska orka följa med.
  Har du sett den en gång kan du slappna av mer för du vet själva ”grundplotten”
  Och han har så rätt, det är så.

  Tänka sig att man har så medvetet smarta barn!

  Kram och ha en fin morgondag!
  Lyckas jag få iväg denna kommentar så är klockan snart 02, i min tidszon.
  Jag hoppas att jag kommer att somna näst intill ovaggad men jag är inte säker då jag har svåra sömnproblem.
  Vi får väl se.

  Ha det gott!

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Så tråkigt att du inte orkar läsa som du vill, hoppas att det kommer tillbaka till dig så småningom. Men smart av dig att välja filmer och läsa böcker du redan känner till 🙂 Av din blogg tycker jag att det verkar som om du tar vara på de glädjeämnen du har i livet och de dagar du orkar, det är också väldigt klokt och ger livskraft och lust. Kram på dig, och hoppas att du och de dina får en fin midsommar!

   Gilla

 3. Ethel skriver:

  Jag känner till Annika Estassy men har ännu inte läst någon av hennes böcker. Följde hennes väg till debut för några år sen. Roligt att se att hon har lyckats.

  Jag själv läser Effekten av Susan av Peter Hoeg. För att hänga med i historien får jag vara på alerten hela tiden. Gillar den skarpt. Efter den blir det din bok och sen Malins! Spännande.

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Den är verkligen läsvärd, hon skriver bra, och smittande, man kommer snabbt in i både handling och miljö. Effekten av Susan har jag inte hört talas om, får kolla upp den. Spännande, och nervöst att du ska läsa Skuggvinter sedan 😉

   Gilla

 4. Eva skriver:

  Jag följer Annika Estassy på sociala medier och hon bor ju i Frankrike nu (och har en hund) så jag förstår att hon sätter miljön perfekt i boken du läser 🙂
  I mobilen har jag Jag for ner till bror som e-bok och njuter av ett fantastiskt språk. Vidare så läser jag research inför nästa manus. Ser också fram emot din bok 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Louise Baumgärtner skriver:

  Jag brukar läsa hennes blogg och japp, det känns som om man är där när man läser boken. Jag for ner till bror är en titel jag aldrig hört, men fantastiskt språk är alltid en njutning. Intressant med research. Och lite nervöst att du ska läsa Skuggvinter, men kul. Jag brukar tänka att det finns ingen bok alla gillar, och det är ett ganska skönt förhållningssätt, och dessutom alldeles sant;)

  Gillad av 1 person

 6. Tofflan skriver:

  Som du håller jag mig gärna/helst i spänningsträsket, men försöker ändå vidga mina vyer. Den senaste tiden har jag faktiskt läst fler ”övriga romaner” varav många riktigt bra.
  Annika Estassys bok Gröna fingrar sökes läste och recenserade jag förra våren. Riktigt bra! https://tofflandel2.wordpress.com/2018/04/04/recension-grona-fingrar-sokes/ Och väldigt passande just nu när vi delvis är med stuga. 😛

  En trevlig midsommar passar jag på att önska dig!

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Jaha, vad intressant att höra att även du ofta är fast i det träsket, såg ju alldeles nyligen på din blogg att du tyckt mycket om en historisk roman (hoppas jag inte blandat ihop det nu)…Hört en del gott om Gröna fingrar sökes och författaren själv rekommenderade den till mig, om jag nu inte skulle tycka om Alla dessa hemligheter. Men det gör jag! Ska absolut kolla in din recension när jag är lite piggare än nu, tack för länk. Och ha en riktigt fin midsommarhelg du med!

   Gilla

 7. Eva-Lisa skriver:

  Kul med läsning man fastnar i.
  Just nu läser jag Exet av Alafair Burke och kommer att recensera den på tisdag om ingenting kommer emellan. Har inte läst ut den än, men hittills är den väldigt bra! 🙂

  Gillad av 1 person

   • Eva-Lisa skriver:

    Ja, hittills är den riktigt bra! 🙂
    Den hör nog mer till Feelgood, men den är ju ganska skruvad och lämnar kanske inte en så stor ”må-bra-känsla” som ju feelgood ska göra, så vi har satt etiketten feel mad, på den 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s