Inte sova lugnt…

skuggvinter[4685]

Igår kväll kröp jag ner i sängen, dyster till sinnes och orolig. Försökte läsa en stund men lyckades inte koncentrera mig. Orsak: minstingen. Denna vår har det duggat tätt med infektioner för hennes del, och på morgonen hade hon vaknat med hosta som inte alls lät snäll, rinnande näsa och under dagen tilltog febern. Nu hade hon somnat, efter en rejäl dos Alvedon, men jag visste att risken var stor att natten skulle bli sådär. Visst står jag ut med, och har vant mig vid hostattacker, ta tempen, hämta Alvedon och dricka, läsa sagor medan medicinen hjälper om temperaturen är hög…det är livet som förälder.

Men det är när astma och andning börjar spöka som det blir riktigt jobbigt. Vi har ju inhalator hemma, men det finns gånger det inte räcker, utan vi får åka akut till sjukhuset.

Men så blev det inte denna gång. Både hon och jag sov som stockar, utmattade båda två av natten innan som inte varit bra. Hennes hosta har visserligen inte gått över, men hon är feberfri, och piggare, vilket gläder mig!

Något annat jag är glad över idag är att jag äntligen orkat / hunnit/ tagit tag i (välj själv;) lägga ut recensioner av Skuggvinter här på bloggen. Nu kan du hitta dem i menyn under fliken med det fiffiga namnet… recensioner. Okej, det där sista behövde inte skrivas. Och det borde inte ta 1 1/2 år att lägga ut recensioner, som man blivit så lycklig över, på bloggen. Men nu gjorde det det. Och vet ni vad det bästa är? Jag har fått ännu fler fina omdömen, jag hann inte klart idag. Min tanke är att även länka direkt till bokbloggarna, men det hann jag inte heller. Och ja, jag är himla katastrofalt oteknisk. Men har du lite tid över, gå gärna in och kika! Och får man tro några av recensenterna fick kanske även dem problem med nattsömnen när de läste min bok. Åtminstone blev de mörkrädda..;

Varmaste TACK till dig som läste, ta hand om dig så ses vi snart igen!

 

13 reaktioner på ”Inte sova lugnt…

 1. Ethel skriver:

  Det låter spännande att läsare av din bok fick sömnsvårigheter ☺. Ser fram emot att läsa. Om du vill och tycker att det känns intressant kan jag göra en recension och lägga ut på en kultursajt som jag skriver i, Kafé K. Säg till isf.

  Vad skönt att ni båda fick sova. Finns inget som är så givande för att bli frisk som att sova ordentligt.

  Förstår dig vad gäller recensioner etc. Ska kolla fliken idag.

  Jag blir också lite stressad när jag tänker på allt som nu ska ske, recensioner att publicera, skicka böcker, inte glömma att signera etc. Egentligen är det ju inte jättetungt, men ändå … ☺

  Jag har fått bokleveransen igår!!! En (1) ☺ bok är nu levererad till köpare. Känns både roligt och otäckt. Och underbart!

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Vad roligt att du ser fram emot att läsa, och självklart får du gärna lägga ut en recension, TACK! Tänkt så mycket på dig nu och undrar hur det går, och hur det känns att hålla boken i handen?! (Har du lagt ut något på bloggen, inte kollat än). Vill självklart gärna köpa en av dig, har du dem hemma? Och jag vet PRECIS hur det känns när folk börjat läsa och man ännu inte hört något…såå nervigt! Men STORT att ha en bok ute:)

   Gilla

   • Ethel skriver:

    Ja men då säger vi det, att jag lägger ut en recension på Kafé K så småningom. Meddelar dig när det närmar sig.

    Jag har inte lagt ut något på bloggen än. Velar fortfarande om jag ska göra det eller inte.Så där finns inget om boken än så länge.

    Jag väntar på ny boksändning från lagret. Böckerna jag fick igår räcker inte till gästerna på festen plus andra som beställt. Jag sätter gärna upp dig på listan om du vill. Återkommer när jag kan skicka.

    Visst är det nervöst. Jag försöker vara lugn, men det går inte … Som du säger, bara en sån sak att ha en bok till försäljning. OMG! Trodde jag aldrig!

    Tack för att du tänker på mig!

    Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Tack snälla:) Och ett lyxigt problem att böckerna hemma inte räcker till dem som vill ha! Du behöver inte sätta upp mig på listan än, vi har ju kontakt så vi kan ta det vid ett senare tillfälle. Nej, det går inte att vara lugn i ett sådant vänta-läge och jag tror inte att det är önskvärt heller, då hade man ju inte brytt sig så mycket. Men simma lugnt ändå, känner på mig att detta är en bra bok;)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s