Att köpa eller inte…

IMG_6374

Bokmässan, hösten 2018. Scenen utspelar sig vid Harper Collins monter:

-Det här är ju löjligt, sa min man. Jag vill inte att den enda bok jag köper på Bokmässan är Skuggvinter. Om du går och pratar med ditt förlag får du säkert en bok.

Men det ville jag inte. Jag hade nämligen, p g a min utmattning, men alldeles för sent avbokat den plats jag köpt mig i deras monter. Det var helt okej, hade de försäkrat mig, och naturligtvis behövde jag inte betala. Men jag kände mig fortfarande skuldmedveten, så pass att jag knappt vågade gå fram och hälsa på dem. Dock visste jag att de hade mina böcker till försäljning och jag behövde en. Jag hade nämligen fått syn på min förebild i marknadsförings-sammanhang, Emelie Schepp, (hon skriver bra också;) där hon stod och signerade och ville ge henne en.

-Okej, det kanske jag får, väste jag, men jag har inte tid att dividera. Skaffa bara boken. Fort, innan hon försvinner!

Min (snälle) man suckade, men kom några minuter efter tillbaka med min bok, 159 kr fattigare. Senare berättade han att hon i kassan sagt;

-Bra köp! Det är en väldigt spännande bok.

-Jag vet, hade han svarat. Det är min fru som har skrivit den.

Undra vad hon tänkte?

Vår 2019. Scenen utspelar sig hemma i familjen Baumgärtners kök:

-Det förstår du väl, sa jag, att Louise Baumgärtner kan inte köpa en Louise Baumgärtner. De kommer skratta sig fördärvade på Adlibris! Du får beställa ljudboken helt enkelt.

-Men om du hör av dig till Saga Egmont får du säkert ett gratisex, kontrade min man.

-Men vi försökte ju med det en gång, sa jag. Och så kom de där filerna på mejl som vi aldrig lyckades ladda ner.

-Just det, ja. Men varför vill du ha den? Kan du inte lyssna i mobilen?

-Jag vill se den på riktigt, sa jag. För jag tycker det är kul.

Well, idag kom den, som ni ser på bilden. Och det kändes faktiskt stort! Även om jag inte alls tycker om att höra den, jag lyssnar aldrig på ljudböcker, och att då lyssna på sin egen…Den enda gång jag gjorde det tyckte jag att det var en pina. Observera att det inte är uppläsarens fel, utan att jag tycker det är så nervöst att höra min egen text…Och oturligt nog stötte jag på en mening där hon läste fel, hon hade hoppat över ordet inte så Sebastians replik fick helt fel innebörd. Då blev jag så svettig att jag stängde av.

Stort plus med ljudboken och baksidan: På baksidan står det: Louise Baumgärtner (född 1973) är författare och deltidsarbetare. Jag vet inte om jag någonsin kommer vänja mig vid att bli titulerad författare. Jag får lust att nypa mig i armen när jag läser det, för det känns fortfarande som en dröm.

Stort minus med ljudboken och baksidan: Saga Egmont har skrivit en egen s.k baksidestext, och den är så dålig. När den kom ut framförde jag klagomål till Visto, som förde dem vidare, vilket gjorde att Saga började använda den fysiska bokens baksidestext istället. (Mycket bättre)! På nätet. På skivan jag fått hem är deras gamla fortfarande kvar. Bla står det; ”Alice och Markus ska snart bli föräldrar, men allt är inte som det ska vara. Trots att vardagen till det mesta handlar om studier och fredagsmys är deras relation inte bra och samtidigt dyker Alice expojkvän upp i hennes liv…”  Bläää! Jag menar, att vardagen handlar om studier och fredagsmys är väl ingen garanti för vare sig ett bra eller dåligt förhållande? Lite längre ner står det; ”När våren övergår i sommar och höst…”  Klantigt och onödigt. Klart att vår blir sommar och sedan höst, hade inte behövts skrivas på det viset.

Nu har jag klagat lite, så nu övergår vi till något annat. Nedersta bilden. LÄS! Om du gillar spänning. Visste inte att denna brittiska författare existerade, men nu släpper jag henne inte, hon skriver som en gudinna.

Allra största TACK för att du läste detta, ta hand om dig!

IMG_6375