En värld i världar

IMG_6306

Idag var jag inne i vårt (inte så stora) samhälle. Jag hade en del ärenden, och när jag klarat av ett av dem, och skulle tacka för mig och gå, sa hon bakom disken: ”Jag vet vem du är. Jag har läst din bok. Sträckläst. Den var jättebra!” . Och häromdagen, på jobbet kom det fram en kvinna, berättade att hon läst, och tyckt mycket om den. ”Men, sa hon, jag sa till min man, att det är svårt att få ihop författaren med boken. Hon är så trevlig. Och boken är så hemsk.”

En sak är säker och det är att Skuggvinter väcker känslor hos många. Det har hänt att jag signerat, och att det då kommit fram personer som redan läst, och som varit arga. Inte på mig, som tur är. Men dom har passat på att prata av sig, speciellt om min huvudkaraktär Alice.

En annan sak som också är säker, och som är det viktigaste, är att det är otroligt roligt att få höra att jag lyckats beröra! Att många gillat, och läst ut den snabbt. Det är faktiskt svårt att klä i ord hur enormt mycket det betyder. Det är givetvis väldigt uppmuntrande nu när jag skriver på nästa, OCH nervöst förstås. Hur ska jag lyckas skapa ännu en värld som folk vill leva sig in i, och förhoppningsvis har svårt att lämna?

Jag läser bara en sida till…

Vilken gåva när man har en bok i handen som man känner så inför. Just nu läser jag Malin V. Olssons debut Universums mörka hemlighetInte helt otippat, med tanke på titel och omslaget ni ser på bilden ovan, utspelar den sig i rymden. Inte min genre egentligen, men vet ni vad, jag har så trevligt när jag läser den, även om jag inte kommit så långt. Som jag skvallrade om i förra inlägget har skrivandet tagit fart, vilket gör att läsningen, för tillfället får stå tillbaka en del.  Men när jag läser är det verkligen uppiggande med en annan genre, och vad det händer saker i berättelsen! Huvudkaraktären Veronica Harrington är lost in space, verkligen, men som tur är (än så länge verkar det i a f vara tur) finns det både marsianer, jupiterianer och andra som kommer till undsättning. Vilken fantasi, du har Malin, TACK för boken! Och tack för att du tyckt till om min. Gå gärna in på https://malinvolsson.org/blogg/   om du vill läsa en av de första recensioner hon fått, eller hennes recension av Skuggvinter. Eller bara bekanta dig med en underhållande blogg iklädd rymd-look.

Jag avslutar med att hälsa en ny följare välkommen, tack för att du vill följa mig! Ta hand om er i detta minst sagt skiftande väder och vad ni än gör, åk aldrig vilse i rymden;) Eller?!

 

15 reaktioner på ”En värld i världar

 1. Hille skriver:

  Gratulerar till recensionerna, både muntligt och skriftligt. Gläds med dig och roligt med alla kontakter du fått genom bloggen och boken🌹

  Gillad av 1 person

 2. Malin.V.Olsson skriver:

  Eller… åk KANSKE vilse i rymden – man vet aldrig vad det kan leda till… 😉
  Verkligen roligt med positiv feedback när man skriver på nästa manus. Man blir så inspirerad att fortsätta! Grattis till fin respons på Skuggvinter och tusen tack för omnämnadet (Och den otroligt fina bilden)🥰

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Precis ja, tänk om man åkte vilse… Har en vägledd meditation där rymden är med, tänker på den ibland när jag läser din bok. Och tack själv:) Och ja, kan man få bättre uppmuntran när man skriver?!

   Gilla

 3. Skriva läsa leva - Helena skriver:

  Jag tycker det är så roligt att folk har svårt att skilja på vem som skriver och vad den skriver. Som att en glad och trevlig person inte kan (eller borde) skriva något mörkt och otäckt. Har själv fått frågan, när jag nämnt t.ex. att jag går en romanskrivarkurs, om jag skriver romance eller feel good. (Vilket jag förmodligen aldrig kommer göra. 😉)

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Jo, men visst är det och ändå måste jag erkänna att jag upptäckte att jag gjorde precis detsamma när jag träffade Emelie Schepp. Hon har så himla snäll utstrålning medan hennes huvudkaraktär Jana är precis tvärtom. Och Stephen King…Jag är bara en tråkig, vanlig pappa, inget speciellt med mig alls, eller något i den stilen har han sagt. Men vem har inte tittat på hans fotografi och tänkt ”Vad sjutton ryms i den mannen egentligen”? (Det har i a f jag gjort). Vi bär väl på hemliga världar alla till mans, skrivande eller inte, men bl. a författares blir lite synligare än andras…Sedan är det ju faktiskt så också när man skriver, (för de flesta tror jag)? att karakatärerna / berättelsen tar över och börjar bestämma, i ett visst läge. Jag skämdes över mina huvudpersoner ibland, men jag hade inget att sätta emot när de drog iväg. Den delen av skapandet är väldigt intressant tycker jag. När man har bestämt en scen och plötsligt säger /gör karaktärerna något, som gör att det hela utvecklas åt ett annat håll.

   Gillad av 1 person

   • Skriva läsa leva - Helena skriver:

    Jag har nog inte tänkt att någon inte kan skriva om något speciellt ämne eller i en speciell genre utifrån personlighet, men visst har utseendet väckt förvåning ett par gånger när jag sett en författare som jag läst mycket/något av utan att innan veta hur den ser ut. (Charlaine Harris – hon m True Blood-serien, fast böckerna benämns egentligen inte efter tv-serie namnet … – Harris var inte i närheten av vad jag tänkt utseendemässigt.)
    Och ja visst drar karaktärerna iväg åt sina egna håll. Bara att lyda och följa med om det känns som att det kan gå vägen. Himla jobbigt att säga emot folk som inte finns liksom. 🙂

    Gillad av 1 person

   • skuggvinter skriver:

    Nej, men det är klart att du har alldeles rätt. Man gör sig nog omedvetet föreställningar av de som / sjunger / skådespelar / skriver, o s v, och blir, helt omotiverat, överraskad när det inte stämmer med ens egen inre bild. Som när man bara pratat med någon i telefon, och sedan träffar hen. Hehe, ja, det ÄR jobbigt att säga emot osynliga personer som bor i huvudet på en. Och som inte finns 😉 Trevlig lördagskväll!

    Gillad av 1 person

  • Malin.V.Olsson skriver:

   Så roligt Ethel. Vad glad jag blir att du vill köpa böckerna, både Louises spännande ”Skuggvinter” och min ”Universums mörka hemlighet”. 🥰 De kommer ge dig två helt olika läsupplevelser.

   Gilla

   • skuggvinter skriver:

    Jag håller med dig, igen;) Det är verkligen två totalt olika böcker. Men det är ju det som är så fascinerande med att läsa olika författare; alla har sitt eget sätt att måla med ord, och man inspireras ofta. Och avskräcks ibland;)

    Gilla

  • skuggvinter skriver:

   Kul att du blir inspirerad att läsa! Hör av dig om du vill köpa Skuggvinter signerad direkt från mig, så kan du få den till ett lite bättre pris än på nätet;)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s