På besök i rymden…

med hjälp av boken ni ser i mitten …IMG_E6210Det är en gåva, och en passion att tycka om att skriva, men det är också fantastiskt att läsa. Att glömma sin egen vardag för att man blir uppslukad av en annan värld, genom någon annan. I Universums mörka hemlighet, Malin V. Olssons debut, åker jag med till rymden och året är 2179!

Inte den genre jag brukar välja men som jag skrev i en kommentar till författaren inser jag att det ofta är av ren bekvämlighet jag fastnat i spännings-träsket; jag orkar inte ta mig ur det. Men som ett byta bok-projekt kom hennes debutroman till mig,  jag har börjat läsa och vill fortsätta, och det är ju huvudsaken. För en bra berättelse är alltid en bra berättelse, oavsett genre! Med på bilden är även några andra titlar jag hittat på bibblan och tycker verkar lovande.

Mycket längre än så blir inte detta inlägg, jag har redan tillbringat några timmar med manuset här i skrivskrubben och börjar längta ut…till vad? Eftersom jag lyssnat på musik i hörlurar under tiden vet jag inte riktigt vad som hänt ute i huset. Mer än att det luktar pommes frites och att någon var väldigt arg för ett tag sedan. Och precis nyss knackade äldste sonen på och föreslog att vi skulle ut och gå. Jag frågade om det regnade och han sa ja, men det ska inte hindra oss. För det  finns väl inget dåligt väder, bara dåliga…kläder! Måste hänga upp minste pojkens gympakläder ikväll och alla jeans. Och inte glömma kaninerna! Sedan blir det te och macka framför en Netflix-serie med en av tonåringarna. Mysigt. Största TACK till dig som läste, snart är det helg;)

 

16 reaktioner på ”På besök i rymden…

 1. Eva skriver:

  Låter som en mysig dag i ditt liv, och trevligt att få vara med en stund. Jag har börjat läsa Pojke slukar universum som verkar lovande. Trevlig helg 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Ethel skriver:

  Jag har inte läst någon av böckerna på bilden! Återkom gärna med vad du tyckte. Alltid intressant med bokrecensioner.

  Jag håller på med sista genomläsningen av mitt manus och hittar korrekturfel fortfarande! Blir stressad av det. I överenskommelsen med förlaget ingår korrekturläsning, men … det verkar finnas fel som slinker igenom ändå. Lite tungt.

  Önskar dig en skön helg!

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Inte säkert att jag läser alla, ibland hinner jag inte innan det är dags att lämna tillbaka, och vid sidan om skönlitteratur läser jag ofta annat. Och så det där med orken… Men om jag tycker någon är riktigt bra brukar jag nämna det;) Genomläsning av manus sista omgångarna är riktigt jobbigt. Och korrekturfel upphör man inte att hitta. Jag läste Skuggvinter så ögonen blödde, men i efterhand ångrar jag det inte för jag hittade fel jag åtgärdade VARJE gång. Styrkekramar till dig i sluttampen!

   Gilla

 3. Malin.V.Olsson skriver:

  Min dag såg precis nästan likadan ut, fylld med manusredigering, bokläsning och lite familjemys på kvällen ❤ Nu har jag precis avslutat ”Skuggvinter” – jag hade verkligen inte trott att det var den personen som skulle dö! Spännande var det, till sista bladet.😍

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Aha, såg din dag likande ut? Härligt! Japp, vi har ju familj och skriver båda två, så det är väl inte helt otippat, men lite kul ändå;) Vad roligt att du tyckte om min bok ända in i det sista. Jag kan säga att karaktärerna tog över handlingen, de överraskade mig många gånger också…Trevlig helg!

   Gilla

  • skuggvinter skriver:

   Det är alltid bra att försöka vidga sina vyer, om än inte så lätt…Jag läser inte mycket heller, en bok tar oftast tid på sig eftersom jag nästan bara läser i sängen på kvällen, och då väljer jag med stor omsorg.

   Gillad av 1 person

   • Skriva läsa leva - Helena skriver:

    Jag försöker ofta gå på vad som väcker intresse, som kanske bloggare jag vet brukar gilla sådant jag gillar och tipsar om. Ibland hittar jag rätt. Och som du, tycker jag om att välja med omsorg – även om jag har kanske läser fler böcker. Men det är inte antalet som räknas, utan att faktiskt läsa. Och att våga testa nytt. 😉

    Gillad av 1 person

   • skuggvinter skriver:

    Bokbloggar är jättebra! Och jag håller med dig, det är viktigt att våga testa nytt, ibland behöver man verkligen lämna sin bekvämlighetszon:)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s