Väder, recensioner och annat

Hittade detta av en slump på en bokblogg igår kväll, och i slutet av inlägget finns en annan recensionIMG_6187

Jag älskar när det drar ihop sig till regn, när det mörknar och allt runt en tycks stillna  minuterna innan. När man kan känna doften av dropparna innan de faller. Alla borde älska regn just nu, grundvattennivåerna är redan låga läste jag häromdagen. Jag tycker mycket om snö också, fast inte när det ligger som ett vitt täcke på studsmattan i maj. Vädret gör som det själv vill, och vi har gjort som vi vill med jorden, och det finns ingen som inte borde åtminstone reflektera över det. Och gärna göra något mer. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det är ett skönt motto att försöka leva efter, och dessutom så sant.

Något jag brukar säga när speciellt ett av barnen känner stress och även viss prestationsångest gällande skolan, är Oavsett vad du gör kommer det alltid att finnas dem som är bättre än dig, och dem som är sämre. Och vi är alla bra på olika saker. Det är alltså ingen som helst mening att jämföra sig med andra än sig själv. Gör bara ditt bästa. Och, brukar jag lägga till, ibland orkar man inte göra sitt bästa och det är helt okej.

Jag har märkt att de orden hjälper min tonåring och det bästa är ju att det även är sant. När Skuggvinter gavs ut var jag så nervös att jag…hittar inga ord här faktiskt. Men jag minns att jag stärkte mig med att läsa recensioner av etablerade författares böcker. Och jag läste inte de som var bra utan tvärtom, de som sågade. Och så skapade jag mitt eget motto; Det finns ingen bok som alla gillar. (Men förhoppningsvis kommer någon gilla min). Sedan dess har jag fått ganska många recensioner, och vet ni vad, samtliga bokbloggar som läst, har gillat:) Lägsta betyg 3 och högsta 5. Vilken lycka! Nu kan det ju förstås finnas sådana jag inte sett. Igår hittade jag en på Goodreads, som jag tyckte var intressant, dels för att den var skriven av en man, övriga har varit kvinnor. Du kan läsa den nedan, eller på Goodreads såklart. Min plan är för övrigt att lägga ut recensioner av Skuggvinter här snart. För det blir tyvärr ingen uppfräschning av min blogg för tillfället, han som skulle göra det har inte tid. Men, men…det kommer andra tillfällen.

Nu är frågan hur jag, som en avslutning på detta inlägg, ska knyta ihop det med väderbeskrivningarna i början? För som alla deckarälskare avskyr jag lösa trådar. Jo, just det, jag skulle ju nämna min psykologiska thriller Vårskogen. Där känns det, efter en lång tid av torka och sedan synopsis-skapande, som om det drar ihop sig till en period av riktigt, rikligt skrivande. Äntligen!

Allra största TACK till dig som läste, och om du som jag suttit still för mycket vid datorn, gå gärna ut och dansa en regndans. Eller gå i alla fall ut. Det är alltid bra;) Ta hand om dig!

Recensionen jag hittade på Goodreads Helt ok debutbok! Jag är nog inte bokens primära målgrupp men drogs in i handlingen ändå. Ibland kunde jag bli irriterad på huvudpersonen Alice, skärp till dig lite tack! Sebastian var inte heller helt övertygande medan resten av galleriet var bra. Gillar man orden känna och känsla i alla dess böjningsformer så är detta boken för dig! Dock var plotten intressant och man fick inblick i Alices ångest och skräck.