Viktigt på riktigt

IMG_5436

När jag går ut i trädgården slås jag av att det är bra att vi inte hunnit klippa gräset än för det finns mängder av maskrosblad till kaninerna. Jag böjer mig ner, plockar och blir, i kvällssolen glad av det lysande gröna. Jag undrar hur sommaren ska bli, minns hur brunt allt var den förra. Och stekhett.

I en kyrka i närheten begravs en tioårig flicka. Jag kände henne inte och vet inte varför hon dog, men spelar det någon roll? Ska man ens förbli oberörd? För mig som inte är drabbad blir det en påminnelse om vad som verkligen betyder något i livet som har tendensen att rusa förbi snabbt. En bra dag är kanske inte synonymt med en effektiv dag så ofta som vi tror, utan tvärtom; det rikaste är att våga stanna upp och njuta av det man har. Jag ber en extra bön för mina barn, trycker minstingen intill mig när jag hämtar på fritids, och kollar snygga hopp på studsmattan.

-Kan vi läsa idag? frågar minste sonen.

-Javisst, säger jag för vips är det kväll, och lampan kastar sitt mjuka sken över oss där vi ligger och myser i sängen.

-Jaha, säger han nöjt när jag avslutar, då var läsläxan gjord!

-Men, det är ju du som ska läsa för mig, protesterar jag.

-Nähä, säger han. Huvudsaken är att man läser! Fröken sa man, inte vem!

I denna stund är det förmiddag, huset är stilla och jag ska skriva på mitt manus. Där är det november, grått och trist. Vilken gåva det är ha olika världar att vistas i.

Tack till dig som läste, ta hand om dig och de dina!