Hur svårt ska det vara…

IMG_6129

 

…att bara koppla av?!… (fast på bilden ser ni i alla fall två som klarar det;) Och jag får börja med att skriva att påsken har varit helt underbar. Den började med hotellövernattning i Göteborg för mig och äldsta dottern, och fortsatte sedan hemma med sol, äggjakt i trädgården, god påskbuffé och mer sol:) Fast, till det en helt otrolig trötthet. Nu har jag faktiskt lyssnat på kroppen under helgen, bl. a har jag avstått från att åka bort med familjen och vilat mycket. Men anledningen till att jag är helt slut nu, och att t o m min hemska yrsel tog sig tillbaka i några dagar, (nu verkar den gudskelov ha försvunnit igen (tack!) är ju för att jag gjort åt med mer energi än jag har. Vilket tar mig till frågan i början; Hur svårt ska det vara att ta det lugnt för sjuttsingen?! Svar:JÄTTEJÄTTESVÅRT. När man är som jag. Och, får tilläggas för rättvisans skull; när man har en ganska stor familj hemma och måste göra en del för att allt ska gå ihop. Men, som min psykolog sagt; Ibland har man faktiskt inget val. Där känner jag att jag är nu. Om jag vill slippa yrseln, kan jag inte göra så mycket. Punkt.

I en bok om utmattning skrev författaren att dagens att göra – lista skulle innehålla högst fem saker, var det mer fick man stryka.

Vad återstår för mig idag om jag skulle tänka så? Frallorna är nästan klara, ska bara sätta in dem i ugnen, så det kan jag räkna bort. Jag vill ta ut kaninerna i hagen och städa deras bur, för det mår jag mår bra av, och det gör dem också. Jag måste tvätta håret. Badrummen behöver städas. Där är vi uppe i tre punkter. I mitt förra liv var knappast en dusch något som räknades på en att göra-lista, men nu, med hotande hjärtklappning vid minsta stress är det tyvärr så. Och jag VILL så gärna gå ut i skogen. Det femte då? Det måste bli tvätten. Japp. Men vänta lite nu, jag måste hämta äldste sonen vid bussen, han kommer hem från Stockholm idag! Okej, då får tvätten vänta till imorgon, helt enkelt. TACK till dig som orkade läsa detta tröttsamma, virriga. Hoppas att du får en fin avslutning på påsken, och ta hand om dig och de dina:)

Ps Lyckligtvis har jag ändå orkat sitta med manuset de sista dagarna även om det inte blir prioriterat idag, och det är jag lycklig för. Samt att jag har en väldigt stöttande make som gör allt jag inte orkar. Och det borde inte stå i ett ps, men om det får jag skriva en annan gång Ds

 

18 reaktioner på ”Hur svårt ska det vara…

 1. Eva Thorner skriver:

  Känner igen mig!! Tycker jag varit jätteduktig när jag duschat och tvättat håret, står oxå på min göra-lista och stryks stolt efter väl förrättat värv 😃. Men nu är jag pensionär så nu ska det väl gå som en dans 🤪. Håller på dig🥰. Kram

  Gilla

  • skuggvinter skriver:

   Vad skönt, mitt i allt, att höra att jag inte är ensam;) Jag håller på dig också, och ser fram emot att få höra hur livet som pensionär är när vi ses. Kram!

   Gilla

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Jag kan gå en halv dag och tycka att det är kämpigt att jag ska tvätta håret, ibland tänker jag t o m på det dagen innan! Jag blir också tokig. Och längtar efter att det blir något man bara gör igen…Sköt om dig du med!

   Gillad av 1 person

 2. Eva-Lisa skriver:

  Hög igenkänning på det där med städningen. Jag måste försöka ta tag i det, men har inte riktigt uppbådat orken än. Dessutom är hela gården lervälling just nu, vilket gör att hundarna ändå drar in lera, så ingen idé att torka golven riktigt än. Åtminstone använder jag det som ursäkt för att slippa undan 😉

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Hehe…Jag glömde bloggandet när jag bloggade, kom på det sedan…Det svåraste med de där göra bara fem saker – listorna är nog att hålla dem. Och idag MÅSTE jag tvätta, tvättkorgen svämmar över. Hälsa Leif!

   Gilla

 3. Ethel skriver:

  Jag hoppas att du får mer energi av att kunna sitta och skriva på manuset. Kan vara så, förutsatt tänker jag, att du kan sitta i lugn och ro. Då går du in i en annan värld och glömmer allt annat ett tag.

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Jo, men jag tror verkligen att det är så. Och även om det är ansträngande också hindrar det mig i alla fall för stunden att springa runt i huset och försöka göra allt och inget, och det är definitivt bra att få vila ifrån;)

   Gilla

 4. minkreativitetsblog skriver:

  Har de kollat upp att din sköldkörtel fungerar som den ska för den styr hela kroppen och kan ge utmattning, yrsel, depression om den inte fungerar okey. Medecin ställer allt tillrätta då.
  Jag känner igen mig från tidigare, men måste ändå se till att jag inte stressar. 5 saker att göra, det var en bra lista som jag nog ska börja med.

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Yes, de har kollat upp sköldkörteln och allt var okej med den, men stort tack för omtanke! Min utmattning är livsstilsrelaterad och jag har idag inga som helst problem att förstå varför jag gick in i väggen. Korta listor är bra och nu har jag även börjat lära mig att det är helt okej om inte alla punkter blir gjorda. Varmt välkommen till min blogg förresten, hoppas att du kommer tycka om den!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s