Hur svårt ska det vara…

IMG_6129

 

…att bara koppla av?!… (fast på bilden ser ni i alla fall två som klarar det;) Och jag får börja med att skriva att påsken har varit helt underbar. Den började med hotellövernattning i Göteborg för mig och äldsta dottern, och fortsatte sedan hemma med sol, äggjakt i trädgården, god påskbuffé och mer sol:) Fast, till det en helt otrolig trötthet. Nu har jag faktiskt lyssnat på kroppen under helgen, bl. a har jag avstått från att åka bort med familjen och vilat mycket. Men anledningen till att jag är helt slut nu, och att t o m min hemska yrsel tog sig tillbaka i några dagar, (nu verkar den gudskelov ha försvunnit igen (tack!) är ju för att jag gjort åt med mer energi än jag har. Vilket tar mig till frågan i början; Hur svårt ska det vara att ta det lugnt för sjuttsingen?! Svar:JÄTTEJÄTTESVÅRT. När man är som jag. Och, får tilläggas för rättvisans skull; när man har en ganska stor familj hemma och måste göra en del för att allt ska gå ihop. Men, som min psykolog sagt; Ibland har man faktiskt inget val. Där känner jag att jag är nu. Om jag vill slippa yrseln, kan jag inte göra så mycket. Punkt.

I en bok om utmattning skrev författaren att dagens att göra – lista skulle innehålla högst fem saker, var det mer fick man stryka.

Vad återstår för mig idag om jag skulle tänka så? Frallorna är nästan klara, ska bara sätta in dem i ugnen, så det kan jag räkna bort. Jag vill ta ut kaninerna i hagen och städa deras bur, för det mår jag mår bra av, och det gör dem också. Jag måste tvätta håret. Badrummen behöver städas. Där är vi uppe i tre punkter. I mitt förra liv var knappast en dusch något som räknades på en att göra-lista, men nu, med hotande hjärtklappning vid minsta stress är det tyvärr så. Och jag VILL så gärna gå ut i skogen. Det femte då? Det måste bli tvätten. Japp. Men vänta lite nu, jag måste hämta äldste sonen vid bussen, han kommer hem från Stockholm idag! Okej, då får tvätten vänta till imorgon, helt enkelt. TACK till dig som orkade läsa detta tröttsamma, virriga. Hoppas att du får en fin avslutning på påsken, och ta hand om dig och de dina:)

Ps Lyckligtvis har jag ändå orkat sitta med manuset de sista dagarna även om det inte blir prioriterat idag, och det är jag lycklig för. Samt att jag har en väldigt stöttande make som gör allt jag inte orkar. Och det borde inte stå i ett ps, men om det får jag skriva en annan gång Ds