Skärtorsdag!

IMG_6063Här skapas det i köket! Men ser ni vad som ligger bredvid? Anteckningsblocket till mitt manus Vårskogen. Så glad att jag orkar vara kreativ även i skriv-skrubben just nu.

En torsdag fylld av förväntan, för många hoppas jag, god mat och ledigt är sällan fel, eller hur? Här hemma skiljer det sig lite åt vad man ser fram emot; minstingen inledde påsken redan igår med att bjuda morfar och mormor på påskparty 🙂 Det var bl. a äggrullning i vardagsrummet, och dans till ägg-låtar hon hittat på Youtube. Och fika med bakelserna ni ser på bild nedan; rulltårta, övertäckt med grädde och toppad av en persikohalva. Min mormor Stinas recept, både enkelt och gott. Och påskigt;) Men idag är en annan dag och minstingen ser fram emot att åka och handla mat och godis. Med sin pappa. Jag och äldsta dottern åker till Göteborg om några timmar, vi har bokat hotell. Ett där både eftermiddagsfika, kvällsbuffé och frukost ingår. Så vi ska…ja, äta. Och shoppa. Fast jag ska bara fönster-shoppa, jag har nyss lagt en del pengar på bloggen som snart ska snyggas till rejält.

Äldste sonen ska till Stockholm. Snyft! Fast roligt för honom förstås. Och apropå det, ska snart skjutsa honom till bussen. Jag önskar dig som läste en fin inledning på helgen, och allra största tack för att du läste!