Att fastna eller inte…

Denna bok fastnade jag för, utan att riktigt veta varför…

IMG_5233

Inget upplyftande att berätta härifrån direkt. Förutom att studsmattan har kommit upp i trädgården. Det är också det enda som är upplyftande i trädgården, kan jag meddela.

– Varför kan inte vi ha det som andra hemma? klagade äldsta dottern häromdagen. Vitt och fint. Vi har det…brunt och fult. Och stökigt.

-Så är det, sa jag. Och nu går jag och lägger mig ett tag. Inte det bästa svaret kanske, men…jag är väldigt trött. Och kör benhårt på tacksamhets-spåret. För antal år sedan tänkte jag att om jag hade ett hus med trädgård och det gick bra för barnen skulle jag vara världens lyckligaste. Och om jag dessutom hade blivit  utgiven…Då…men herregud, så lycklig jag skulle vara! Well, där är jag. Och jag är ofta lycklig.

Apropå utgivning, hade jag orkat hade jag skrivit om Emelie Schepp och vad hon sa om egenutgivning på kryssningen. Men jag sparar det till nästa inlägg. Som sagt, jag är väldigt trött, och då läser jag ofta mer. Igår började jag på Petra Holsts Jag släpper dig aldrig, en relationsrysare. Jag har inte kommit jättelångt men än så länge är jag besviken. Visst är det välskrivet, men det är tråkigt när man inte känner någonting för karaktärerna. Han är jättesnygg, men inte helt pålitlig, eller är det bara hon, hans deprimerade hustru som går hemma i fina lägenheten med utsikt över havet och viker mossgröna servetter till middagen, som inbillar sig? Jag ska ge den ett försök till, kan hända att jag kommer in i den när spänningen stiger, men igår lade jag helt enkelt undan den och började på Falska vänner av Jane Harper istället. Och fastnade på första sidan. Hoppas det fortsätter så!

För ett tag sedan lånade jag Innan snön faller, som syns på bilden. Och även om jag upplevde att den inte höll riktigt hela vägen vad det gällde allt, behöll jag ändå intresset ända fram till slutet vilket säger ganska mycket för att vara mig; jag är ganska kräsen och svår att fånga. Den meningen kunde man ju putsat till lite snyggare, tänkte jag ibland, och det där verkar väl ändå inte helt trovärdigt? men ändå köpte jag faktiskt rubbet.

Vad gör att du fastnar i en bok? Ibland är det svårt att sätta fingret på, som för mig med sistnämnda titeln, ibland är det lätt. Hur som helst, tack för att du läste och ha en riktigt fin dag! Här är det sol:)