Emelie Schepp!

Jag och Emelie Schepp med våra böcker! Jag hade faktiskt med mig några, alla såldes! Så jag gick på plus på kryssningen   –   inte 😉 Men underbart var det!IMG_5756

Phuu. Den här sista veckan har verkligen tagit på mig. Jag visste att jag skulle se fram emot kryssningen som Emelie Schepp bjudit in alla som ville på, (ja, man betalade ju naturligtvis men det var öppet för vem som helst att anmäla sig) för att fira boksläppet av ”Broder Jakob”, hennes femte bok om åklagaren Jana Berzelius.

Men jag visste också att jag skulle behöva återhämtning efteråt. Nu blev det istället sjukhusvistelse med minstingen, som nu är bra igen! Men jag är som sagt, helt slut. Därför orkar jag bara återge små bitar ur den givande föreläsningen / intervjun med henne:

När hon är i sin råmanus-fas är det ett 8 – 5 jobb. När barnen gått till skolan, går hon ner till sin stationära dator i källaren. Det är dunkelt därnere, hon har sin morfars gamla arbetslampa på bordet, och hon vill INTE bli störd. Paus vid tio, paus för lunch, och så fortsätter dagen. Hon är för disciplinerad, familjen får ofta säga åt henne att det är dags att komma upp.

Hon gör väldigt mycket research. Eftersom hon varken jobbar inom polisen eller det rättsliga är det nödvändigt för att det ska bli trovärdigt. När manuset är klart har hon två poliser som läser igenom det, och påpekar alla fel.

Emelies bästa marknadsföringstips  (förutom att skriva bra, annars hjälper ingen marknadsföring i världen har hon sagt innan, och det stämmer ju. Första boken kanske säljer med hjälp av massa reklam, sedan dalar det om man inte kan sin sak) :

Var snäll mot dina läsare! Det är hennes råd. Väl värt att lyssna på eftersom hon av just av läsarna blivit utvald till Årets Deckarförfattare 2016, 2017 och 2018.

Hon är inte bra på att laga mat. Hon gillar inte att följa recept och sedan blir hon ändå arg när det inte ser ut som på bilden.

Hehe, det där sista var kanske inte helt nödvändigt, men lite kul, och sammanfattar på något vis intrycket hon ger; Framgångsrik, utan att det har stigit henne åt huvudet, och viljestark förstås men också generös, underhållande och rolig.

Jag tror jag sätter punkt här, och avslutar med en rolig bild. Min man i vår hytt. Fönsterhytt? Nej. Stort foto på väggen, och det där som ser ut som en sol är sänglampan 🙂

Tack för att du läste, och ta hand om dig och de dina. Kram!

 

IMG_5794

 

 

 

 

 

 

 

12 reaktioner på ”Emelie Schepp!

  • skuggvinter skriver:

   Minstingen är back in buisness nu;) Och mitt i allt är vi så tacksamma över att det inte krockade med kryssningen, utan blev efteråt:)

   Gilla

 1. Hille skriver:

  Roligt med avbrott i vardagen, det kan man leva på länge. Skönt att minstingen är frisk❤️ Hoppas du snart också är piggare ☕️📗🌹

  Gillad av 1 person

 2. Eva skriver:

  Skönt att det har gått bra med lilla barnet, och kul att få höra om kryssningen. Du och Emelie Schepp ser ut som två författarsystrar 🙂 Hon verkar så grym på alla sätt. Hoppas du snart blir piggare.

  Gillad av 1 person

 3. Ethel skriver:

  Min första tanke när jag såg bilden från hytten: Snacka om lyxhytt, såå nära vattnet. Haha.
  Som Eva säger här ovan, ni ser ut som systrar. Samma leende. Kul att läsa dina intryck. Önskar dig en fin vecka!

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Hehe, ja, hytten såg mycket bättre ut på bild än i verkligheten… Men det viktigaste var ju att föreläsningen och intervjun var lika givande som jag trodde att det skulle vara;) Önskar dig en fin vecka med!

   Gilla

 4. Skriva läsa leva skriver:

  Inte konstigt att du känner dig tömd på energi. Det har ju varit intensivt på flera sätt. Gott att höra att dottern är bra. Och roligt att höra om resan. Fler reflektioner om den kanske kommer då? Spännande att ta del av isf. 🙂

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Tack för klok och medkännande kommentar! Visst har det varit intensivt, så nu vilar jag ganska mycket. Men njuter av kryssningen i efterhand och inspirationen jag fick, och hoppas orka skriva om den här igen.

   Gillad av 1 person

 5. Eva-Lisa skriver:

  Kul att höra om resan, men synd att det blev sjukhusvistelse när du kom hem. Även om det verkar ha ordnat sig.
  Känner mig också ganska färdig just nu och undrar om det är den berömda vårtröttheten som slagit till, det är som om krafterna sinat lite. Å andra sidan behöver man nog ta saker i ett lugnare tempo mellan varven för att orka 🙂

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Det var jobbigt att hamna på sjukhus och det har tagit på krafterna, men tur i oturen att det inte krockade med kryssningen s a s 🙂 Du verkar vara väldigt produktiv, så inte konstigt alls om energin sinar emellanåt. Lyssna på det så mycket du kan; det är både skönt att ta det lugnare (har jag sent omsider upptäckt) och nödvändigt för att kunna fortsätta vara produktiv, när man sedan fått ny ork. Så ta hand om dig så du slipper säcka ihop som jag;)

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s