Emelie Schepp!

Jag och Emelie Schepp med våra böcker! Jag hade faktiskt med mig några, alla såldes! Så jag gick på plus på kryssningen   –   inte 😉 Men underbart var det!IMG_5756

Phuu. Den här sista veckan har verkligen tagit på mig. Jag visste att jag skulle se fram emot kryssningen som Emelie Schepp bjudit in alla som ville på, (ja, man betalade ju naturligtvis men det var öppet för vem som helst att anmäla sig) för att fira boksläppet av ”Broder Jakob”, hennes femte bok om åklagaren Jana Berzelius.

Men jag visste också att jag skulle behöva återhämtning efteråt. Nu blev det istället sjukhusvistelse med minstingen, som nu är bra igen! Men jag är som sagt, helt slut. Därför orkar jag bara återge små bitar ur den givande föreläsningen / intervjun med henne:

När hon är i sin råmanus-fas är det ett 8 – 5 jobb. När barnen gått till skolan, går hon ner till sin stationära dator i källaren. Det är dunkelt därnere, hon har sin morfars gamla arbetslampa på bordet, och hon vill INTE bli störd. Paus vid tio, paus för lunch, och så fortsätter dagen. Hon är för disciplinerad, familjen får ofta säga åt henne att det är dags att komma upp.

Hon gör väldigt mycket research. Eftersom hon varken jobbar inom polisen eller det rättsliga är det nödvändigt för att det ska bli trovärdigt. När manuset är klart har hon två poliser som läser igenom det, och påpekar alla fel.

Emelies bästa marknadsföringstips  (förutom att skriva bra, annars hjälper ingen marknadsföring i världen har hon sagt innan, och det stämmer ju. Första boken kanske säljer med hjälp av massa reklam, sedan dalar det om man inte kan sin sak) :

Var snäll mot dina läsare! Det är hennes råd. Väl värt att lyssna på eftersom hon av just av läsarna blivit utvald till Årets Deckarförfattare 2016, 2017 och 2018.

Hon är inte bra på att laga mat. Hon gillar inte att följa recept och sedan blir hon ändå arg när det inte ser ut som på bilden.

Hehe, det där sista var kanske inte helt nödvändigt, men lite kul, och sammanfattar på något vis intrycket hon ger; Framgångsrik, utan att det har stigit henne åt huvudet, och viljestark förstås men också generös, underhållande och rolig.

Jag tror jag sätter punkt här, och avslutar med en rolig bild. Min man i vår hytt. Fönsterhytt? Nej. Stort foto på väggen, och det där som ser ut som en sol är sänglampan 🙂

Tack för att du läste, och ta hand om dig och de dina. Kram!

 

IMG_5794