En form av lycka, och hälsa

IMG_5540

Det är inte så ofta, men det händer att jag glömmer. Det händer att jag glömmer det i dagar. Och kryssar mellan aktiviteter, mer eller mindre avkopplande. Nu i veckan var det bl. a jobb, besök hos fysioterapeuten, utvecklings-samtal på skolan för ett av barnen, och så tid hos osteopaten i fredags. Plus alla ”vanliga” grejer i vardagen, de som man knappt nämner för att de är så självklara, men som i ett stundtals pressat schema ändå känns för mycket. Tvättkorgen som växer likt en snabbjäsande deg, och så stöket i köket som förökar sig ända in i vardagsrummet, som ett trist trolleri. Maken är trött, minste sonen lyckas alltid få mer skärmtid än han ska ha, och trots allt tänkande och listor hade jag lyckats dubbelboka mig. Fast att jag egentligen inte orkade något av det.

Mitt i livet händer det alltså att jag glömmer bort en av de saker som får mig att må riktigt bra: Gå ut och gå! Helst fort, helst i dagsljus, helst i skogen. Igår behövde jag bara ta några steg så mindes jag. Hur befriande det är att dra ner frisk luft i lungorna och promenera så fort man orkar. Känna vind, regn eller sol, det kvittar. Bara Börja Andas. Och slappna av i spända muskler, som sedan får jobba. Se träd och gröna skogen. Även om det inte är vår ännu är det inte vitt heller. Långa steg, känner mig levande. En form av lycka, absolut, och hälsa. Allra varmaste tack till dig som läste, och Välkommen (lite sent, men bättre sent än aldrig;) till två nya följare!!

Apropå det, till er som jag brukar mejla om nya inlägg; inom kort kommer jag sluta med det, för på denna blogg är det så lätt att följa mig. Bara scrolla neråt till ”Följ-knappen”, så får ni automatiskt ett mejl varje gång jag skrivit något nytt här på sidan.

Ha en riktigt fin söndag, eller start på veckan beroende på när du läser detta 🙂

 

 

7 reaktioner på ”En form av lycka, och hälsa

 1. Ethel skriver:

  Du förmedlar verkligen det härliga du känner när du kommer ut i friska luften. Förstår att livsandarna återkommer. Att energin stiger.

  Jag är trött på regnandet. Behövs kanske, men nu längtar jag efter solen och gå ut och plocka några vårblommor.

  Önskar dig en fin måndag!

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Tack:) Jag har oftast inte svårt att komma ut, för jag känner direkt hur gott det gör mig. Regnandet, ja…Tänk att det fanns en sommar då man längtade så efter regn, då förstod man hur nödvändigt det är. Men regn eller inte, vår och blommor är på g;) Ha en fin måndag, du med, här är det en stunds skrivande som gäller nu.

   Gilla

 2. Skriva läsa leva skriver:

  Kul att du nämner promenader. Jag var bra på detta för några veckor sedan. Sedan blev det precis som du beskriver lite väl mycket i kalendern och de fick stryka på foten- helt och hållet. Luftigare schema till promenadernas … förmån. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s