På rätt väg, hoppas jag ;)

IMG_5543

…Ja, som bilden antyder här: When nothing goes right, go left. Har nyss fått reda på att Försäkringskassan inte beviljar mig fortsatt sjukpenning. Orsak: Min utmattning är bättre, men höger arm fortfarande nedsatt. Men eftersom armen nu är ett större problem än utmattningen, kan jag söka mig ett nytt jobb som inte kräver hög koncentration (detta eftersom utmattningen ändå kvarstår) och som samtidigt är fysiskt lättare, tycker Försäkringskassan. Men det tycker inte jag. Den största och viktigaste orsaken till det är att jag helt enkelt inte vill byta arbete. Man kan inte anklaga mitt städjobb för att vara glamoröst på något vis, men jag trivs med det, och dessutom får jag massa ”gratis”-tid att tänka på både aktuella manus och vardagsproblem. Och nu när hjärnkontoret har börjat fungera igen, är det just vad jag gör. Men även om jag ville göra något annat, skulle jag inte orka söka nytt jobb.  Jag är otroligt tacksam och glad för att jag mår så pass bra som jag gör nu, men där är jag ännu inte…

Vad känner jag nu då? (Om någon undrar). Är jag besviken, arg…? Nej. Psykologen hade förberett mig på detta, eftersom Försäkringskassan de sista månaderna dragit åt tumskruvarna ännu hårdare än innan, så jag var beredd. Men eftersom armen tyvärr inte blir bra för att man inte får sin sjukpenning beviljad, har jag och min (stöttande)  arbetsgivare snickrat ihop en lösning: På tisdagar och fredagar går jag iväg och jobbar full dag, men på onsdagar tar jag ut semester. Detta för att skydda min SGI medan armen förhoppningsvis blir bättre. Vad detta i praktiken även innebär är mer skriv-tid. För det har jag bestämt. Vi snackar inte heldagar här, där är jag inte heller ännu, men det ska i alla fall bli mer. Och det känns roligt! Start imorgon. Men inte nu. Nu är det dags att sova. Var sak har sin tid, och allt det där, och utmattningen har gjort att jag ofta känner mig som en Skal-man. Ni vet, han med sov-klockan 😉 Tack till dig som läste och ta hand om dig och de dina!

18 reaktioner på ”På rätt väg, hoppas jag ;)

 1. Ami F skriver:

  Ja, försäkringskassan har tyvärr oftast ett ”annat tänk” än vi andra! Dom glömmer att se hela människan! Bra att du har en arbetsgivare som är mer flexibel än försäkringskassan! Håller tummarna för dig! Kram 💕

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Försäkringskassan har definitivt ett annat tänk, och många är så mycket mer drabbade än jag av det. Tänker på barn med funktionshinder och deras familjer o s v…Är så tacksam över stödet jag känner från arbetsgivaren, det är guld värt!

   Gilla

 2. Ethel skriver:

  Verkar vara en bra arbetsgivare som vill arrangera för dig så att det funkar för båda parter.

  Har förstått att det har blivit hårdare med mycket, t.ex. även för personer med särskilda behov, som tidigare fått assistans men nu inte får länge. Hårdare tider överlag.

  Hoppas det funkar bra för dig nu och att du kan fundera på skrivandet även i fortsättningen samtidigt som du arbetar. Det är en stor del i skrivandet, att komma på idéer för manuset medan man INTE skriver.

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Jag har verkligen en bra arbetsgivare, och det betyder mycket! Ja, Försäkringskassan har blivit hårdare och jag tänker mycket på dem just nu som drabbas mycket hårdare än mig…Håller med, tanke-jobbet är en otroligt stor del i processen. Ibland tycker jag de bästa ideérna kommer när man gör helt andra saker, som att jobba eller promenera. Hoppas det går bra för dig och ditt manus-jobb, spännande:)

   Gilla

   • Skriva läsa leva skriver:

    Vad bra att din arbetsgivare lyssnar på dig och försöker hjälpa till. Sådant är ju otroligt värdefullt och något att vara tacksam över när FK stoppar. Håller tummarna för bättring för din arm. 🙂

    Gillad av 1 person

   • skuggvinter skriver:

    Tack snälla! Ja, det är verkligen värdefullt att ha en sådan arbetsgivare, det gör att jag inte blir lika nedslagen, och rent praktiskt är det lika ovärderligt. Det är trots allt mitt arbete jag tänkt att hänga med framöver, inte Försäkringskassan;)

    Gillad av 1 person

 3. Eva-Lisa skriver:

  Det är lite lustigt att Försäkringskassan kan avgöra något bättre, än de läkare som träffat patienten, men tyvärr ser det ju ut så idag.
  Kanonbra att du hittat en lösning i alla fall och hoppas du och armen får tid att läka 🙂

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Ja, vad ska man säga? Man läser ju om hårresande, och sorgliga historier…Känner mig ändå rätt okej med det; de stöttade mig på 75% av min väg tillbaka, med mitt och jobbets lösning kommer jag fixa det sista, även om det såklart varit optimalt att få stöd hela vägen. Och jag och armen har osteopat och fysioterapeut till hjälp, det ska ordna sig! Tack för omtanke!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s