The secret?

Jag och Emelie Schepp på Bokmässan förra året. Inget förlag ville ge ut hennes första bok. Det började där, men det var knappast slutet…

IMG_3496

 

…Allt i universum är energi. Tankar är också energi, och tänker du tillräckligt mycket på det du vill ha, drar du det till dig… Stämmer det eller är det en saga?

Jag skulle vilja säga att det stämmer, oavsett om det är rent nonsens eller inte. Ni som följt denna blogg ett tag vet att jag tror på allt möjligt. (Har ni inte läst, och vill veta mer vad jag tror, kan ni gå några inlägg tillbaka och läsa det med rubriken ”Att tro”).

Jag börjar i stort sett varje morgon med en meditation, som i korthet går ut på att föreställa sig det liv man vill ha.  Ca tjugo minuter av stunden går åt till just det, och man hinner se ganska många inre bilder på den tiden. Mina handlar mycket om familjen; att barnen har det bra, att det bråkas lite mindre och att jag blir bättre på att hantera konflikter (Får tillägga här för tydlighetens skull att barnen har det bra, och jag har tålamod även om det finns mer att önska av det ibland…) Men jag försöker även se allt gott jag har, och vill ha kvar i min tillvaro. Men mina mentala bilder handlar också om framtiden; att jag blir frisk från min utmattning och fri från värk, att ett traditionellt förlag antar mitt nästa manus, att vår ekonomi är bättre…ja, den är bäst! Jag ser oss på en solig strand långt borta, jag ser ett finare hem…Harmoni och glädje. And so on.

Prova gärna själv! Och du ska bara föreställa dig det du VILL ha. Det är liksom det som är grejen. Varför? kanske du tänker, för jag tror inte ett dugg på The Secret, och sådan skit. (Jag är lite slarvig här när jag skriver The Secret, men jag tror att de flesta av er förstår vad jag åsyftar, om inte, så är det de kursiverade rader jag började inlägget med). Ja, varför? Helt enkelt, för att oavsett om du köper teorin bakom The Secret eller inte, skulle jag återigen vilja hävda att den stämmer, även om det nu inte skulle göra det. För tankar, tro och glädje ger riktig kraft!! Och de flesta av oss, om vi ska vara ärliga, skulle må gott av att vara lite mer positiva. Det är så himla lätt att försvinna in i vardags-tristess, och oro, och YES(!) jag är definitivt en av dem. Det är inte för inte som jag gör den sortens meditationer jag beskrivit ovan, eller övar på att känna tacksamhet, om man säger så…Men övning ger färdighet, och jag blir allt bättre på det.

Med risk för att bli tjatig här, men HUR exakt stämmer det då? kanske du tänker.

Jag tar mitt författande som exempel. Liksom många andra som skriver tyckte jag att tanken att lilla jag skulle bli antagen av ett förlag var så extremt hisnade overklig att det nästan inte fanns på kartan. Nästan. Det fanns hela tiden en annan del av mig som visste. Som aldrig tvivlade på att jag skulle kunna bli författare. Bara jag inte gav upp, så förr eller senare… Jag bokstavligen bet mig fast i den tanken, som en galen hund som vägrar släppa sitt ben. Genom refuseringar, genom tvivel och känslan av hopplöshet, med tiden genom positiva refuseringar, och, i stort sett varje dag, höll jag fast vid min dröm. Ibland visste jag inte ens varför, men även då gjorde jag det. Nu vet ni hur det har gått, so far. Det blev ett hybrid-förlag och det känns nästan alltid som fusk. Likväl finns min bok rent fysiskt, blir såld, läst, och recenserad och den biten är ju i högsta grad verklig, så jag får väl anta att jag blivit någon sorts författare. Men hit hade jag aldrig kommit om jag inte gett min dröm så mycket kraft. Genom oändligt mycket skrivande, förstås, och förlags-inskick. Men också genom att TRO på den. Jag är helt övertygad om att hade jag inte visualiserat så kolossalt mycket att jag skulle bli utgiven hade jag aldrig orkat ända fram.

Nu sviker tiden mig här, det är dags att springa ner och göra frukost åt familjen. Det får bli en fortsättning, helt enkelt. TACK till dig som läste, och oavsett vad du har för drömmar, vattna och vårda dem ömt. För både du och dom är värda det! Och dessutom är det roligare att tänka roliga tankar 🙂

 

 

 

12 reaktioner på ”The secret?

  • skuggvinter skriver:

   Tack snälla! Det känns lite desperat ibland, bilder som ligger långt borta från nu, fast ändå ganska trevligt det där med stranden. Ska ta med kappsäcken i affirmationerna nästa gång;)

   Gilla

  • skuggvinter skriver:

   Tack!Jag tror de flesta håller med bara man tänker på det, och det är inte alltid så lätt när man är mitt uppe i livet och vardagen . MEN det lönar sig verkligen!

   Gilla

 1. Annika skriver:

  Jag jobbar jättemycket med målbilder (kbt ftw!), och har lyckats vända all stress och press jag känt inför skrivandet, till att få skrivandet att oftast kännas som en belöning och något roligt. Nu återstår ”bara” att göra samma sak med resten av livet 😀
  Min approach på tankens kraft är rätt så naturvetenskaplig (yrkesskadad), och jag har full tilltro till vår förmåga att styra våra tankar bara vi är medvetna om att det går och hur man bär sig åt.
  Kram på dig Louise, alltid lika roligt att ta del av hur du tänker 🙂

  Gilla

  • skuggvinter skriver:

   Jag älskar målbilder, och tycker de växer i styrka ju mer man använder sig av dem, och blir lättare att applicera på själva livet om man säger så. Det finns en fråga i min meditation som lyder ”Vilka beteenden hos dig själv skulle du börja med att förändra”? och då ser jag bl a hur jag lyckas hålla mig lugnare i konflikter med barnen. Och när jag gjort detta i några månader börjar min hjärna reagera och KOMMA IHÅG det även när jag står i den laddade situationen, så att jag kan reagera som jag önskar istället för autopiloten s a s. Det känns så bra, och hoppingivande att man faktiskt kan förändra sitt beteende. Bra att du lyckats med skriv-stress, det är verkligen inte det lättaste!! Kram på dig med:)

   Gilla

  • skuggvinter skriver:

   Japp. Du som läser regelbundet vet ju att det är en salig mix av allt. Men jag tycker om det, och det skadar ju varken mig eller någon annan, tvärtom:) Trevlig helg på dig!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s