Älskade blogg!

Blir ett inlägg verkligen alltid roligare med bild till…och varför bloggar man egentligen?IMG_5395

En av bloggarna jag följer skrev nyss kort om sitt bloggande, och det fick mig att fundera över mitt.

Jag började blogga på http://www.mittmanus.se i april 2016, (nu nedläggningshotad eftersom jag alltmer flyttat hit) med tanken om att det skulle bli en resa, och en uppmuntran att orka fortsätta på den, mot utgivning. Och det blev det ju också, glädjande nog.

Innan starten läste jag på lite grand, och tog speciellt till mig rådet att skriva inlägg ofta, och alltid ha bild till.  Jag tänkte då att ett inlägg var tredje – fjärde dag var lagom för mig, det skulle jag hinna med.

Jag är en person som för det mesta gör det jag föresätter mig,  så det blev som planerat, och är fortfarande. Det händer att jag bloggar oftare, eller att inlägget tar fem dagar på sig, ibland även sex, men då känns det inget vidare. T o m då jag var som mest utmattad i somras skrev jag hyfsat ofta på bloggen, en kort blänkare bara om att jag sov kanske och så en naturbild, föga spännande, men…jag kunde inte låta bli…

Jag är verkligen en vane-människa. Jag skriver inte manus på impuls eller när jag är inspirerad, jag skriver när jag har tid och orkar. Likadant bloggar jag när det är dags, inte för att jag alltid har så mycket att säga…hrrm, skriva. Sedan brukar det aldrig vara stora problem att hitta ämnen, på några dagar hinner det alltid hända något.

Jag skulle kunna breda ut mig om detta med bloggande, för det har verkligen blivit en kär vana för mig,  det är alltså inte tvångsmässigt om någon undrar, utan mer en sorts regelbunden avstämning i skriftlig form, men jag har inte så mycket tid idag. Istället frågar jag;

Du som bloggar, hur gör du och varför? Styrs du av lust eller vana? Har du bestämda ramar runt ditt bloggande som du har svårt att gå utanför?

Börjar man tänka runt det finns det massa intressanta frågor att ta upp, som t ex; Vad tycker du är den viktigaste ”oskrivna regeln” i blogg-världen? För mig är det nog, förutom det självklara förstås, att inte skriva negativt om och / eller lämna ut personer på olämpligt sätt, att svara på alla kommentarer. Det måste man i min lilla blogg-hörna, allt annat är ohyfsat. Fast man kan missa förstås, och det gör ju alla ibland. Oavsett om du bloggar eller inte, tackar jag för att du läste. Ha det så bra och glöm inte att vara snäll mot dig själv! Och mot bloggare, och alla andra också förstås;)