Vadå logistik?!

Harmoni i köket   (eller varför kom inte den här bilden med i Ljuva hem) ?

IMG_4230Att få ihop utmattning med fyra barn som bor hemma allihop, det är tamejfan ett företag bara det! Missförstå mig inte på något sätt; jag är så himla lycklig och stolt över min familj och skulle aldrig vilja ha det på något annat sätt! Faktum är att jag tyckt om att få ihop allt, och ofta har jag gjort det bra, (jag borde naturligtvis skriva vi här, jag har ju min man också) men för enkelhetens skull, och för att det ofta är jag som planerar, gör ärenden o s v, skriver jag nu om mig.

Nuförtiden får jag inte till det så bra. Okej, det viktigaste här hemma funkar. Men mycket har fallit.

Igår var jag hos arbetsterapeuten som ska hjälpa mig att strukturera mitt liv, så att jag inte stressar för mycket, och blir sämre igen. Och jag klagade på hur stökigt det var hemma, och att jag LIDER av det. (Jag är ändå lokalvårdare). Och avskyr stök.

– Kan du tänka dig att försöka bortse från det just nu, sa hon, och bara fokusera på det som är viktigast? Din hälsa!

Och jag sa, precis som jag sagt till psykologen, att det är väldigt svårt att koppla av när man vet att om jag gör det nu, är det dubbelt upp imorgon. Hon sa att hon förstod dilemmat, men att det är viktigt att jag försöker kämpa med att göra ingenting ändå. Japp. Där fångade vi nog hela min utmattnings-problematik i en mening; Jag får verkligen KÄMPA för att göra ingenting. Jag tycker att det är skitsvårt.

Just därför fick jag med mig ett recept från henne. Inte på kakor eller tabletter. Utan på att SITTA I SOFFAN. Visst låter det angenämt? Jag ska börja idag, tänkte jag i förrgår, fylld av goda föresatser. Men när jag kom hem somnade jag istället, och på kvällen var det ju tvätten. Igår var det födelsedags-firande i familjen! Jag satt i soffan och tittade på när presenter öppnades, till jag kom på att jag måste föreviga det hela. Och efter middagen gjorde jag kladdkaka, den hade jag inte gjort innan för jag hade sovit. Som sagt, det är bannemej inte så lätt att få ihop utmattnings-och familje-logistik.

Men idag satt jag en kvart i soffan, och tittade på när ett Spiderman-spel invigdes på Playstation. Och drack kaffe. Det var mysigt! Och trägen vinner väl?! Eller? Tack till dig som läste, och hoppas att du får till din vardag lite bättre än jag just nu;)