Att tro

IMG_4521

Jag filosoferar runt fenomen som finns, men inte syns…eller hur är det egentligen ?

Jag höll det länge ganska hemligt (precis som jag förut gjorde med skrivandet) men det tänker jag inte göra längre:

Att jag tror på allt möjligt. Änglar, energier, tankekraft…you name it. Ja, precis så! För framför allt tror jag på något som vi inte kan se med blotta ögat, men som finns där. En del kallar det religion, eller häxkraft, en tredje magi eller telepati, eller en Oändlig Intelligens. Det sista tror jag personligen är väldigt nära sanningen. För jag misstänker att även om jag oftast kallar det Gud och änglar, så är detta Något fantastiskt mycket större och mer fulländat än vad vi med våra sinnen kan föreställa oss. Det låter sig inte fångas i en tro, eller med ett namn, men det genomsyrar, och påverkar allt.

På det tror jag fullt och fast. Jag ber mycket, ja herregud vad jag ber. Och upplever mig förbluffande ofta bönhörd.

Följdfrågan är naturlig, och berättigad, att ställa: Om jag har fel då? Om allt är bara slump och tur / otur, det som händer och det vi själva förmår skapa med våra förutsättningar? Inte så illa det heller, förstås. Men jag tror, som sagt,  på mer än det. Och är det fel, blir jag hellre lurad än att upptäcka det. Japp, faktiskt.

För det är helt enkelt roligare att tro på det osynliga och magiska i den grå vardagen, än på inget alls. Och, tänker jag, även mer kraftfullt.

Tro kan försätta berg, heter det ju, och bara det är en spännande tanke! Ni som följer bloggen läste antagligen om mitt tanke-experiment nyss: I stort sett alla hemma hade influensan, det var huvudsakligen jag som skötte om dem, och jag bestämde mig helt enkelt för att jag inte kunde bli smittad. Nu har det gått två veckor hemma och alla andra, sex pers, blev sjuka. Men inte jag. Jag blev inte ens småförkyld. (Visst är det lite coolt ändå?)

Nu har Försäkringskassan börjat krångla med mig. Eftersom min värkande högerarm numera är värre än utmattningen, anser de att jag är kapabel att söka mig ett nytt, och lättare fysiskt arbete som inte kräver så hög koncentration. Det finns inte på kartan, kan jag säga.

För det första orkar jag inte söka ett nytt jobb, eftersom jag fortfarande inte är helt bra på utmattnings-fronten. För det andra, och det viktigaste, så VILL jag inte. Hade jag arbetat heltid som lokalvårdare,  hade jag förstått vad Försäkringskassan menade. Men nu är min heltid 15 tim/vecka, och jag tycker att det är rimligt att min arm ska bli så pass bra att jag åter klarar av det. Ändå, just nu, har jag så mycket värk, att jag sätter mitt hopp till ett Mirakel. Fast inte bara det, utan även till en osteopat med gott rykte, som jag var hos för första gången i tisdags. Och mina böner.

Ni som har för vana att kika in här, följer väl med mig på den resan hoppas jag 😉 Och vad du än tror på, eller inte, TACK för att du tog dig tid att läsa. Kom gärna med synpunkter. Kram!

 

 

 

10 reaktioner på ”Att tro

  • skuggvinter skriver:

   Tack! Det är mycket man inte fattar, och det är ibland frustrerande, andra gånger fascinerande och mystiskt…Men det är framför allt magiskt att vi inte kan förklara allt.

   Gilla

  • skuggvinter skriver:

   Det krävdes lite mod för att skriva det, faktiskt, jag förstår ju att vissa kommer tänka att jag tror på sagor. Men jag bloggar både om livet och skrivet, och min tro är en så stor del av mitt liv, den finns med mig i allt. Och jag har inte alls ont av att alla inte tänker som jag, det vore ju orimligt. Tycker själv att det är intressant att läsa hur andra tänker, ibland just för att de tänker helt annorlunda än jag 🙂 Och f. ö tycker jag om att följa din resa 😉

   Gillad av 1 person

 1. Skriva läsa leva skriver:

  Vad som finns eller inte finns går ju inte att veta. Det är ju därför det heter tro. Andra ägnar sig och vetenskap eftersom de vill ha bevis. 😉
  Attans att FK krånglar. Men de har ju sina regler som de måste följa och alldeles för lite utrymme för hänsyn till individens önskemål och behov. Om jag inte kunnat gå ner i arbetstid i höstas och därmed slapp sjukskrivning hade jag fått gå den rundan du går nu med dem.

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Precis så är det, (även om det forskas även på det området. Vi människor har väl av naturen svårt att låta något bara vara eller ”bara” tro;) Försäkringskassan, ja…Men jag är ändå tacksam över att de inte bråkat förrän nu, bara synd att de måste göra det nu när jag kommit så långt i min återhämtning. Men jag har både läkare, psykolog och arbetsgivare med mig, så på något sätt tror jag verkligen att det kommer ordna sig.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s