Ett tanke-experiment

Tror du på tankens kraft?

IMG_5252

Jag var en sån som alltid blev magsjuk. Hade någon i familjen magsjuka, vilket hänt titt som tätt de sista femton åren, (vi är trots allt sex i familjen och tre av familjens fyra barn kom på fyra år, så herrejisses, vad vi har åkt på allt) ! Och var det något man kunde räkna med så var det att om någon hemma spydde, då låg jag och kramade hinken efter några dagar. Ibland tog det en vecka. Men det kom alltid, som ett brev på posten.

Men en dag fick jag NOG! Gissningsvis var det november eller december, årets influensa  hade anlänt och jag kände bara att jag ORKAR inte bli magsjuk mer! En sak att ta hand om de andra, men att sedan falla själv – NEJ!! I denna veva hade jag läst en bok om tankens kraft, (lögn, jag hade läst flera, jag älskar sådana böcker) och bestämde mig helt enkelt för att stänga ute denna sjukdom hos mig. Likt en del människor i vården som hävdar att de aldrig blir smittade – nu var jag plötsligt en av dem!

Sagt och gjort. Jag tog hand om barnen, torkade spy, tvättade, städade toaletter o s v, och varje gång jag kände att jag mådde illa eller blev orolig i magen tänkte jag; Det var värst vilken konstig mensvärk jag har denna månaden. Något annat kan det inte vara för jag KAN ju inte bli magsjuk.

Det var tre år sedan. Jag har fortfarande inte spytt – en enda gång, av någonting.

I november åkte jag till Stockholm för att signera  Skuggvinter. Skulle bo hos bror med familj. Han ringde några dagar innan för att berätta att de hade magsjuka.

–Det gör ingenting för mig, sa jag, för jag kan inte bli smittad. Om ni orkar att jag kommer, kommer jag.

-Bra att tänka positivt sa han när jag kom, men det är inte säkert att det funkar här. Det är en ilsken variant. Han var lite blek om nosen.

-Du ska få se, sa jag.

Och nej, inte blev jag sjuk.

Nu har alla influensa här hemma, utom jag och minste sonen, (han hade det för några veckor sedan). Min man är fortfarande på benen, men har börjat hosta. Min svärfar är också sjuk, Jag springer runt med feber-termometer, Alvedon, rostat bröd med marmelad, glass, kex och gud vet allt till dem allihop. Alla hostar på mig när jag kommer. De väcker mig på natten med otäckt hög feber. Jag sover på golvet i mitt sovrum eftersom minstingen tagit min säng för tillfället. Jag vabbar. Och jag plockar: Näsdukar, näsdukar och näsdukar, vattenglas, glas med saft, tekoppar, tallrikar med rester på, svettiga pyjamasar och strumpor.

Och jag kör exakt samma grej med influensan nu; Jag KAN inte få årets influensa. Inte mottaglig. That´s it.

Igår hade jag värk i benen på kvällen. Smygande, konstig…influensa-värk? Nej. Inte konstigt som jag har sprungit runt hela dagen, tänkte jag. Och det var ju faktiskt alldeles sant.

Tror du på tankens kraft? Har du gjort något liknande själv någon gång?

Hur som helst, TACK för att du läste och ta hand om dig! Och varför inte testa att stänga ute bacillerna 😉 ? Värt ett försök är det definitivt, tycker jag, för årets influensa är inte rolig.

 

6 reaktioner på ”Ett tanke-experiment

 1. Eva skriver:

  Jo, nog tror jag på tankens kraft. Den har hjälpt mig många gånger. Kanske även när det gäller förkylningar: jag blev förkyld så fort någon hostade eller nös på mig, men sedan började jag äta nyttigare mat för cirka tre år sedan. Utesluter socker, gluten och mjölkprodukter. Efter två veckor med den nya maten sjönk mitt blodtryck till normalt och jag blev jätteförkyld i sex veckor. What? Jag skulle ju bli friskare? Men efter det var jag utan förkylningar ända tills i höstas. Under sommaren när det var så hett åt jag glass varje dag och fuskade även med gluten och sedan var jag förkyld två gånger med en månads mellanrum. Om detta har med maten att göra eller om jag tror på vilken skillnad den gör vet jag inte – kanske lite av varje? Nu äter jag nyttigt igen och är inte förkyld 🙂

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Det är jättemånga som upplever att de mår bättre och blir friskare när de hittar rätt kost, vad bra att du också tycks ha gjort det! Både tron och kosten har säkert gjort sitt till ditt välbefinnande, allt hänger ju ihop, något jag finner fascinerande – och stärkande!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s