Vabruari

Inte lika fint idag, tyvärr…

IMG_5250Här hade jag tänkt skriva kort och gärna vackert om vad jag gjorde igår förmiddag. Då stod jag på en bro som går över forsande vatten i närheten av vårt hem och spelade in höga, dånande ljud på mobilen. I 46 minuter. När jag sover på dagen sätter jag på det, särskilt om min familj är hemma. (Har använt mig av detta ett tag, men nu var det dags för en längre inspelning, de tidigare är inte så långa). Detta vatten-oväsen stänger nämligen effektivt ute alla familjens förehavanden, och som grädden på moset sover jag som ett barn till det. Jag tror inte alla hade gjort det, men det funkar för mig och jag hade som sagt planerat ett litet inlägg om det, tillsammans med en mysig snö-bild. Men idag är en annan dag; det är tisdag, det har regnat sedan i natt, det är sörja ute och alla hostar här hemma. Utom jag, maken och yngste sonen. Jag ska visserligen göra ett försök att vila när mannen kommer upp, men min ro har liksom blivit kidnappad av hög feber hos barnen, och jag undrar om min inspelning förmår att stänga ute all hosta? Dessutom måste jag antagligen åka till Apoteket och köpa mer Alvedon. Suck!

Lite lyxigare hade jag det i helgen, har skrivit snabbt om det på http://www.mittmanus.se (Måste sluta med två bloggar snart..;) TACK till dig som läste, ha en fin vecka och hoppas att du och de dina får vara friska!

14 reaktioner på ”Vabruari

  • skuggvinter skriver:

   Tack! Jag ÄLSKAR mitt vattenbrus även om jag misstänker att många skulle bli störda av det istället. Men vi är alla olika;)

   Gilla

 1. Skriva läsa leva skriver:

  Fint det lät med hotellövernattning. Jag älskar hotellfrukostar. 🙂 Eftersom jag inte har natur runt knuten att spela in får en app med bl.a. naturljud, regn och avslappningsmusik funka. Visst är det skönt med andra ”brusljud” än vardagens för avslappning. Även om det oftast är rätt tyst här hemma. 😉 Hoppas du slipper bli sjuk.

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Det var så mysig helg, och jag är så tacksam att vi slapp influensan då. Sklönt att höra att fler använder sig av naturljud, det är väldigt avslappnande och även om mina vattenljud verkligen dånar funkar det. Tack för omtanke!

   Gillad av 1 person

 2. Eva-Lisa skriver:

  Det här med att vila, behöver jag också. Har våldsamma sömnproblem just nu, men jag hoppas att det ska ge sig bara jag härdar ut.
  Sedan känns det ju bra att vi har sikte på våren nu, en av mina favoritårstider 🙂
  Hoppas alla kryar på sig hos dig! 🙂

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Tack snälla, ja, den här influensan är tuff. Har också lidit av riktigt jobbiga sömnproblem av och till i mitt liv. Ibland är orsaken lätt att hitta, ibland svårare, men ofta är det ju stressrelaterat på något vis är min erfarenhet. Försök att hitta orsaken, om du kan, och/eller få den hjälp du behöver. Och, det går över även om det verkligen inte känns så när man är mitt uppe i det. Hoppas på bättring för dig snart!

   Gillad av 1 person

 3. Katarina Persson skriver:

  Ja vilken smart idé att spela in sitt eget brus. 🙂 bra att ha att lyssna på vid tillfälle. Själv har jag försökt med en app som spelar upp vågor i tropisk stil, men kan inte riktigt sova till det. Däremot öppnar jag ofta fönstret på kvällen och sover som ett barn till bruset från nattrafiken (som är ganska sparsam) utanför, haha. Storstadsråtta eller vadå?

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Hehe! Vi finner ju ro av olika saker / ljud, och mycket är väl vana också. Misstänker starkt att jag också hade sovit väldigt gott till trafikljud. Minns när vi flyttade från Göteborg till landet, och jag verkligen LED av att det var så tyst överallt. Men det är väldigt skönt när man hittar det man får ro av, oavsett vad det är 🙂

   Gillad av 1 person

   • Katarina Persson skriver:

    Ja, för det är liksom på den nivån att det passerar en bil då och då med lagom mellanrum, så med lite fantasi är det nästan lite som vågor som slår, hehe. 🙂 samma effekt i alla fall , tilltagande brus som sedan tonar bort. Det är värre med alla gatsopningsmaskiner, plogbilar osv.de tycks alltid dyka upp när jag ska lägga mig 😩 på sommaren är det enstaka festprissar som är på väg hem från krogen som hindrar en från att sova, haha.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s