Iskall läsning

img_5229

Katarina Persson kan konsten att skriva spännande utan att använda sig av det slitna deckar-temat!

En man/kvinna hittas död…När polisen kopplas in…Är det verkligen mening att jag ska gå igång på det där? För det gör jag…inte! Det får mig tvärtom att tappa lusten. Totalt. Och det spelar ingen roll vilken författare det är, eller om hen har vunnit priser. Nu ska det ju i rättvisans namn sägas att en anledning till att jag har tröttnat är att jag har förläst mig på den sortens böcker, alltså har jag tyckt om dem. Men när det blir så mycket av samma vara, när hyllorna i bokhandlarna kryllar av detta…det blir för mycket. Eller vad säger ni? En förläggare sa i en intervju en gång; ” Ett mord i sig gör ingen bok”. Så sant! Det måste till mer.

Nu har många författare mer, och återigen för att vara rättvis, jag hinner inte med en hundradel av alla böcker jag vill, så jag missar alldeles säkert mycket bra. Emelie Schepp och Jenny Rogneby läser jag trots att det är mycket poliser inblandat, men de skriver friskt och med en egen twist, speciellt Rogneby. Om du vill kan du kika in på http://www.mittmanus.se, där skriver jag kort om böcker jag precis läst och läser. Knäppt med två bloggar, jag vet…Känner mig lite knäpp överhuvudtaget nu, för jag går runt och tänker på en av mina störda karaktärer i Vårskogen. Och jag gillar det! Nu är det dock dags för mer kaffe, och nästa blogg. Hoppas att du har det lika vackert vintrigt som jag, min man tycker att det är konstigt att gilla snö som vuxen, så jag är väl lite crazy även där 😉 Och har du ett boktips på annorlunda spänning tar jag gärna emot det!