Jag & Skuggis

Blev lite trassel med bilden här, får korrigera senare, tycks ha hängt upp sig tyvärr…

Jag följer några skrivbloggar, med både utgivna och aspirerande författare. Inte så sällan är det någon, eller några av dem som väntar på förlagssvar angående sitt manus. Och jag LIDER med dem! Jag minns det som så hemskt att vänta på det, att jag inte vetat om jag verkligen ska orka gå igenom det igen. Som tur är har jag mitt förlag Visto när stunden är kommen med nuvarande manus Vårskogen. Enligt egen uppgift ger de alltid ut andra boken, och det känns skönt att veta.

Nu håller mina Skuggvintrar på att ta slut, och någon gång har den gamla drömmen dykt upp om att att etablerat förlag skulle ge ut den. Men de ger nästan aldrig ut något som redan är ute på marknaden, var det någon som sa när jag berättade om ide´n en gång.

I går ringde jag ändå upp redaktören på ett av de större förlagen. Jag väntade mig ingenting, jag är van att få ringa om och om igen…De brukar vara ganska svårtillgängliga, förlagsfolket, men trevliga när man väl får kontakt med dem. Men hon svarade efter första signalen.

-Ehh, hej, sa jag. Men sedan fann jag mig och ställde min fråga.

-Det händer, sa hon. Men då får man vara beredd på att vi kanske vill att arbetar om den ytterligare.

-Ehh, jaha, sa jag. Vill du att jag skickar boken?

-Nej, sa hon, det funkar inte så. Skicka den i PDF-format tillsammans med en presentation, så tar vår manusgrupp en titt.

Jag hade verkligen inte väntat mig det svaret, det där övertygande jag hört om att det inte var någon idé, har liksom suttit som fastbränt i mitt huvud.

Jag inser att någon större chans är det säkert inte. Men nu kostar det ju inte ens ett frimärke att försöka. Och betänk detta; Jag behöver inte våndas, i en blandning av ångest och hopp längre, inte bli deprimerad om / när refuseringen kommer för SKUGGVINTER ÄR JU REDAN ANTAGEN!!! Haha! Kan då bara trösta mig genom att gå in på nätet och läsa några recensioner. Och det, mina vänner, är väl inte så dumt?!

Här är det ännu morgon, frost och -2 ute. Alla sover utom jag och minstingen som håller på med pyssel i vardagsrummet. TACK till dig som läste, hoppas att du får en fin helg och ta det lugnt i trafiken om vädret är lurigt.

IMG_E2432